Przejrzyj online
Przed decyzją o zakupie czasopisma zapoznaj się z jego zawartością
Darmowa dostawa*
Darmowa dostawa dla większości produktów
Wysyłka w 24h
Szybka wysyłka większości produktów
Logo AVT-Korporacja

E-booki

Wyświetlanie:

Dieta

Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki. Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również: • jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym, • ryż smażony w zielonym curry, • chrupiącego kalafiora w sosie kung pao, • burgery z ciecierzycy i chlebowca, • pizzę szpinakową z sosem alfredo, • fudge o smaku tiramisu.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
41,00 zł
EPUB, MOBI
29,00 zł
Masz nadciśnienie i lekarz polecił ci przejść na dietę? Oto książka dla ciebie! Dieta DASH to jedna z najzdrowszych diet na świecie. Opracowano ją z myślą o leczeniu nadciśnienia. Obecnie jest zalecana przez wiele polskich i zagranicznych towarzystw naukowych jako element profilaktyki i leczenia nadciśnienia tętniczego. Może także stanowić racjonalny, codzienny styl żywienia sprzyjający zdrowiu i utrzymaniu prawidłowej masy ciała. A poza tym posiłki z diety DASH są łatwe do przygotowania i… smaczne! Z książki dowiesz się: - co jeść, a czego nie, jeśli masz nadciśnienie lub znajdujesz się w grupie podwyższonego ryzyka, - jak powinna wyglądać dieta dobra dla twojego serca, - jak łatwo i skutecznie zmienić swoje dotychczasowe nawyki, - jak zdrowo schudnąć, - jaki styl życia wprowadzić, by skutecznie uzupełnić terapię dietą. W książce znajdziesz też prawie sto przepisów na urozmaicone, smaczne posiłki na cały dzień.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
38,00 zł
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na bezglutenowe śniadania, kolacje, obiady, przekąska i desery.Brzmi świetnie i tak samo smakuje ! Autorka,profesjonalny dietetyk, zawarła w książce: - przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe ! - praktyczne informacje dla początkujących na diecie bezglutenowej, - listę zbóż i produktów bezglutenowych, - łatwo dostępne składniki potraw.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Jeśli u Ciebie lub kogoś z Twoich bliskich zdiagnozowano cukrzycę, ta książka pomoże Ci oswoić chorobę i nauczy Cię, jak z nią żyć na co dzień: pracować, uprawiać hobby, podróżować. Wystarczy bowiem zdobyć dostateczną wiedzę o cukrzycy, aby zapewnić sobie odpowiednią samoopiekę i cieszyć się niezależnością. Pamiętaj jednak, że nic nie zastąpi porady profesjonalnego personelu medycznego. Z tego poradnika dowiesz się m.in.: - na czym polega samokontrola w cukrzycy, - jaki wybrać system do pomiaru glikemii, - jak wyliczyć wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe, - w jaki sposób wstrzykiwać insulinę, - jakich potraw unikać, - jakie prawa i obowiązki ma diabetyk. Poznasz także niekonwencjonalne metody wspomagające leczenie chorób przewlekłych. W książce znajdziesz również przykładowy tygodniowy jadłospis diabetyka.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
19,00 zł
Jeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety – ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Bez liczenia kalorii, bez głodówek i restrykcyjnych diet! Przekonasz się, że możesz schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała, czując się dobrze i jedząc smacznie. Z książki dowiesz się między innymi: · Co zrobić, by bez liczenia kalorii i przestrzegania skomplikowanych planów dietetycznych osiągnąć wymarzoną sylwetkę? · Jak odchudzać się z głową i uniknąć efektu jo-jo? · Jakich zmian dokonać, by cieszyć się zgrabną sylwetką, dobrym samopoczuciem i zdrowiem? · Jak samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki? · Jak wyeliminować złe nawyki żywieniowe i utrwalać te dobre? · Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy? W książce oprócz wskazówek i porad, znajdziesz blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie są jednocześnie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania. Nie czekaj do poniedziałku, zacznij już dziś!
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
33,00 zł
Autorka, wykwalifikowany dietetyk, zawarła w tej książce wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o życiu z cukrzycą i łagodzeniu jej objawów przez zdrowe odżywianie. Cukrzyca jest niestety obecnie powszechnym problemem zdrowotnym. Szacuje się, że liczba osób dotkniętych cukrzycą typu 2. - insulinoniezależną - będzie stale rosła. Na szczęście ten rodzaj cukrzycy można kontrolować jedynie dzięki przestrzeganiu zbilansowanej diety i zdrowemu trybowi życia. Wiedza na temat zrównoważonego odżywiania jest więc niezbędna, by zachować zdrowie. Książka zawiera niezbędne informacje na temat postępowania w cukrzycy oraz kluczowe informacje o diecie wynikające z najnowszych badań. Znajdziesz w niej ponad to ponad 100 przepisów z określonym indeksem i ładunkiem glikemicznym, przykładowy plan posiłków na każdy dzień, rady na temat zakupów i planowania menu oraz wyjątkowe przepisy na potrawy o dużej zawartości warzyw, roślin strączkowych, owoców i pełnych zbóż. Żyj zdrowo, stosując zdrową dietę i aktywność ruchową!
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych. Daj się skusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj pikantnych ciasteczek z bobu, ciesz się delikatnością sernika kokosowego na zimno, przekonaj się, że upieczenie pysznego chleba na zakwasie wcale nie jest trudne! Przepisy Agaty Lewandowskiej to doskonała propozycja zarówno dla wielbicieli tradycyjnych wypieków, jak i osób lubiących poznawać nowe smaki - nie tylko dla diabetyków, ale wszystkich, którzy chcą odżywiać się zdrowo, zachować szczupłą sylwetkę, a jednocześnie cieszyć się słodyczą domowych wypieków. W książce znajdziesz: 120 przepisów na wypieki słodkie i wytrawne, na ciepło i na zimno, a także na domowe pieczywo, wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier, porady kulinarne dotyczące różnych rodzajów wypieków, informacje dotyczące żywienia diabetyków.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Dużą rolę w terapii Hashimoto odgrywa styl życia chorego, czyli dieta, aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. To choroba, której leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń. W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywa i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest: bez glutenu, bez pszenicy, bez mleka, bez laktozy, z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów. W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Dzięki temu dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Dieta SIRT stała się słynna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej spektakularna przemiana zainspirowała wiele osób do zawalczenia o zgrabną sylwetkę i zdrowie. Dieta SIRT opiera się na prozdrowotnych i pysznych produktach takich jak np. truskawki, kakao, czerwona cebula, kawa, orzechy włoskie czy oliwa. Dzięki tej książce dowiesz się, że zdrowa dieta nie musi być koszmarem, ale smaczną i przyjemną kulinarną przygodą, która z czasem staje się stałym elementem życia. W książce nie znajdziesz złudnych nadziei i obietnic bez pokrycia. Za to możesz liczyć na racjonalne podejście do diety SIRT i rzetelną analizę faktów. Dowiesz się z niej między innymi: · Jakie są naukowe podstawy diety SIRT i czy warto liczyć na spektakularne efekty · Czy rzeczywiście jest tak zdrowa i skuteczna, jak się o niej mówi · Jak dostosować ją do polskich warunków i sezonowości produktów · W jaki sposób komponować swoje posiłki i czym zastąpić niektóre produkty · Jak zaadaptować dietę SIRT do swoich potrzeb i stosować ją bezpiecznie przez cały rok W dziale z przepisami znajdziesz ponad 80 propozycji na wiosnę, lato, jesień, zimę, a także takich, które sprawdzą się niezależnie od pory roku. Przekonaj się, jak łatwe i szybkie mogą być zdrowe posiłki!
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
38,00 zł
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna! Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy… Matka Natura bardzo dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wczuć się w rytm sezonowości. Autorki książki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni dietetycznej Dietosfera doradzą ci jak tego dokonać. W książce znajdziesz: – informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, – makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, – źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, – składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia, – przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
43,00 zł
W dzisiejszych czasach jelita nie mają lekko… Niewłaściwa dieta, stres, pośpiech, nadużywanie leków – to wszystko powoduje, że z dnia na dzień są coraz bardziej osłabione. Potem zaczynają się problemy: zespół jelita drażliwego, nietolerancja FODMAP, zespół SIBO. A może cierpisz na celiakię lub nieszczelne jelito? Łatwo pogubić się w gąszczu zalewających nas zewsząd wskazówek i informacji. Ta książka uporządkuje twoją wiedzę i wskaże możliwe przyczyny dolegliwości. Dowiesz się z niej, co jeść, by czuć się lepiej. Jak się odżywiać, by złagodzić częste dolegliwości jelitowe? Kiedy błonnik jest wskazany, a kiedy trzeba go ograniczać? Co nam daje dobra mikroflora jelitowa i jak o nią dbać? Jak pozbyć się dokuczliwych zaparć bez przyjmowania leków? Jak postępować w przypadku alergii i nietolerancji pokarmowych (np. nietolerancji glutenu, fruktozy, laktozy czy FODMAP)? Przepisy na smaczne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu dania odpowiednie w różnych zaburzeniach jelitowych.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
30,00 zł
Do życia i diety warto podchodzić z dystansem (i humorem), a w sprawach żywieniowych odpuścić nieco sobie i swojemu otoczeniu. Książka, którą trzymasz w ręku, nie jest typowym poradnikiem o diecie czy o odchudzaniu, tylko… powieścią obyczajową. Nie znajdziesz w niej wypunktowanych rad ani zestawu niskokalorycznych przepisów, a jednak, jeśli dokładnie się wczytasz, dowiesz się, co robić – a czego zdecydowanie nie – żeby schudnąć i czuć się lepiej. Judyta, młoda dietetyk z kilkuletnim stażem pracy w korporacji, właśnie otworzyła własny gabinet. Pomysły, wymagania i potrzeby niektórych pacjentów nieustannie ją zaskakują. Stara się, jak może, ale czy będzie w stanie pomóc schudnąć osobom, które chyba wcale nie chcą się odchudzać? Czy sprosta oczekiwaniom, poradzi sobie z życiowymi zawirowaniami i osiągnie zawodowy sukces? Tym bardziej, że jej silna wola jest równie słaba, co niektórych z jej podopiecznych...
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
24,00 zł
Insulinooporność to stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem tego schorzenia mogą być: stan przedcukrzycowy, cukrzyca, zaburzenia gospodarki cholesterolowej, nadciśnienie tętnicze, otyłość, zawał serca, udar. Ale… mamy dobrą wiadomość – z insulinoopornością można skutecznie walczyć, zmieniając tryb życia. Kluczem do zdrowia jest aktywność fizyczna i dieta. W książce znajdziesz: - informacje o rozpoznawaniu i leczeniu insulinooporności, - przykłady obliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych, - propozycje konkretnych ćwiczeń i aktywności fizycznych, - przepisy na pyszne i zdrowe dania o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
33,00 zł
Prawie 100 przepisów na koktajle sirtuinowe, pyszne sałatki, a także wiele innych receptur z produktami bogatymi w sirtuiny. Aby cieszyć się zdrowiem i ładną sylwetką, nie trzeba odmawiać sobie jedzenia. Z pomocą przychodzą substancje zwane sirtuinami. Stosunkowo niedawno odkryte odgrywają ważną rolę w regulacji długości życia, a tym samym w terapii wielu chorób związanych z podeszłym wiekiem i otyłością. Dieta SIRT, polegająca na spożywaniu produktów z wysoką zawartością aktywatorów sirtuin, może wpływać na metabolizm tłuszczów i węglowodanów, a także opóźnić starzenie i wydłużyć czas życia. Autorki, doświadczone dietetyczki, proponują autorską wersję oryginalnej diety SIRT rodem z Wysp Brytyjskich: zdrowszą, mniej rygorystyczną i bogatszą kalorycznie. Omawiają różne produkty dostarczające sirtuin, w tym słynne TOP 20, czyli dwadzieścia pokarmów, które zawierają ich najwięcej, takich jak jarmuż, pietruszka, czerwone wino, truskawki, rukola. Podpowiadają, jak wykorzystać je w kuchni.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
33,00 zł
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy. Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje. W książce znajdziesz: 200 przepisów na rodzinne posiłki. Rozdział poświęcony żywieniu dzieci nietolerujących laktozy. Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania. Przykładowe menu na cały tydzień.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety. Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie. W książce znajdziesz: 200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać. Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane. W książce znajdziesz: • przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje, • przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle, • propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia, • wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, • porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2, • wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy. Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
25,00 zł
Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia ziemiańska zmieniała się wolniej. Tu nadal gotowano – tłusto, ciężko i pracochłonnie – choć zapewne bardzo smacznie. Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach Drugiej Rzeczypospolitej. Oprócz interesującej części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta. Obok wciąż popularnych dań, jak tradycyjny polski żur, pyszny bigos czy śledzie w śmietanie, odkryjemy również wiele zapomnianych potraw i smaków, jak miszkulancja, orszada czy pyszny międzywojenny deser Coupe à la Mode. Wszystkie receptury zostały opracowane i „dopowiedziane” przez Autorkę, tak aby każdy – niezależnie od umiejętności kucharskich – mógł je z łatwością wykonać. Wszystkim miłośnikom kuchni i dwudziestolecia międzywojennego życzymy smacznego!
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka - kto powiedział,że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej,japońskiej i żydowskiej.Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste,codzienne dania,jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości.W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski,sałatki i desery zostały tak skomponowane,aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki. Do każdego dania wyliczono: - indeks glikemiczny, - wymienniki węglowodanowe, - wymienniki białkowo-tłuszczowe - liczbę kalorii.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Jak rozszerzać dietę dziecka? Kiedy przestać karmić piersią? Kiedy wprowadzać gluten? Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść przecierów? Dlaczego mój maluch nie chce jeść, kiedy go karmię łyżeczką? Masz już dość stresów związanych z żywieniem swojej pociechy? Nie wiesz, czy się najada i czy nie brakuje mu witamin? Zdaj się na intuicję i zaufaj swojemu dziecku! Podaj mu kilka wartościowych, dostosowanych do jego rozwoju pokarmów, np. ugotowane na miękko warzywa, miękkie owoce, gęstą owsiankę lub kawałek chudego mięsa. A następnie pozwól mu samodzielnie zdecydować, co chce w danej chwili zjeść. Dziecko musi zapoznać się z jedzeniem – sprawdzić jego konsystencję, kolor, zapach i smak. Właśnie na tym opiera się metoda BLW. Chcesz wiedzieć więcej? Zajrzyj do książki napisanej przez doświadczone dietetyczki i mamy. Co w niej znajdziesz? Informacje o rozszerzaniu diety dziecka do pierwszego roku życia. Informacje o BLW – wprowadzaniu tej metody żywienia, jej głównych zasadach i zaletach. Przepisy na proste, smaczne i wartościowe posiłki nie tylko dla twojego dziecka, ale także dla całej rodziny.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Autorka poradnika w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką. Z książki dowiesz się między innymi: · Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów? · Ile powinien wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków? · Dlaczego warto stosować dietę o niskim IG? · Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki? · Ile i jak można schudnąć na diecie o niskim IG? · Czy warto stosować słodziki? W książce oprócz wskazówek i porad znajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski - wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania. Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
36,00 zł
Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka jest właśnie dla Ciebie! Powstała, by pomóc Ci odzwyczaić się od cukru. Jej autorka, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem, obala wiele mitów związanych z węglowodanami oraz szeroko rozumianym zdrowym odżywianiem. Z poradnika dowiesz się, czy uzależnienie od cukru rzeczywiście jest możliwe. Dzięki niemu poznasz najnowsze wyniki badań nad wpływem węglowodanów na nasze zdrowie. Jadłospis na osiem tygodni ułatwi Ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą Ci zmienić sposób odżywania się na zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej urozmaicony. Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książek Polska kuchnia bezglutenowa, Ciasta i desery dla diabetyków, Wypieki dla diabetyków oraz Dieta w chorobie Hashimoto.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
33,00 zł
Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów –produktów mącznych i zawierających cukier – na korzyść tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, obecnych przede wszystkim w mięsie, serach i olejach. Pozwala na skuteczne spalanie tkanki tłuszczowej i sprawia, że organizm nie doświadcza spadków energii spowodowanych wahaniami glukozy. Umiejętnie stosowana sprzyja redukcji zbędnych kilogramów, utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dodaje witalności. Ewelina Podrez-Siama od 5 lat stosuje dietę ketogeniczną, dzięki czemu poskromiła insulinooporność i straciła już 17 kilogramów! Na co dzień jest przedsiębiorcą i marketerem, a prywatnie miłośniczką psów, entuzjastką domowego ogrodnictwa i fanką seriali. Od początku przygody z ketozą prezentuje swoje starannie dopracowane przepisy na blogu ms-fox.pl. W niniejszej książce dzieli się z Czytelnikami swoim doświadczeniem i radzi, jak stawiać pierwsze kroki w ketogenicznym stylu żywienia. Podaje sprawdzone receptury na pełne warzyw i zdrowych tłuszczów potrawy, z których można ułożyć całodzienne menu.
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
33,00 zł
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna i czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy. W tej książce kucharskiej zebrano 375 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujące wszystko to, co jest nam obecnie w stanie zaoferować handel. Żyjemy w czasach chronicznego pośpiechu, tak więc podane receptury są z konieczności nieskomplikowane i niezbyt pracochłonne, a mimo to przygotowane na ich podstawie potrawy zachowują tradycyjne walory smakowe. Przepisy zebrane w tej książce mogą wam towarzyszyć na co dzień. Pozwolą docenić uroki polskiej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem owej wiecznie niezależnej, „rogatej” polskiej duszy…
+
Dodaj do koszyka
Wydanie papierowe
Brak
EPUB, MOBI
28,00 zł
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
k
p
s
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę