Opis tytułu
Chcesz jeść zdrowo - bez cukru? Jesteś diabetykiem? Nie musisz rezygnować z deserów, nawet jeśli dbasz o poziom cukru we krwi. W tej wyjątkowej książce kulinarna ekspertka podpowiada, jak cieszyć się słodkimi przyjemnościami, które są niskokaloryczne i mają niski indeks glikemiczny.
Co znajdziesz w przepisach?
• Ponad 120 inspirujących pomysłów na desery, zarówno ciepłe i zimne, w tym ciasta, ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki.
• Dokładne informacje o zawartości kalorii w każdej potrawie.
• Precyzyjnie obliczone ilości wymienników węglowodanowych, białka, tłuszczu, błonnika i kwasów tłuszczowych.
• Praktyczne wskazówki dotyczące zastępowania cukru, aby zachować smak i zdrowie.
• Mądre porady kulinarne dotyczące diety dla diabetyków.
• Praktyczne tabele z miarami i wagami najpopularniejszych produktów.