Opis tytułu
100 unikalnych przepisów dedykowanych milionom osób borykających się z nadwrażliwością na gluten i produkty mleczne.
Przejście na dietę bezglutenową i bezmleczną może być wyzwaniem, zwłaszcza gdy gotujesz dla całej rodziny i musisz jednocześnie przygotować niewielkie porcje jedzenia bez alergenów. Ale dlaczego nie ułatwić sobie życia, gotując dania, które zasmakują wszystkim? Nie martw się, jeśli nie masz dużej wprawy kulinarniczej ani szerokiego zakresu potraw.
W tej książce odkryjesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością wprowadzisz je do swojego codziennego menu. Czy to letni dzień sprzyjający zielonej zupie, czy zimowy wieczór zachęcający do podania na stół dymiącego półmiska z makaronowym zapiekiem i aromatycznym sosem serowym – znajdziesz tu inspiracje na każdą okazję. A jeśli uważasz, że desery są poza zasięgiem dla alergików, przekonaj się, próbując lukrowanych babeczek, czekoladowo-malinowych muffinek, czy profiterolek z nadzieniem czekoladowo-lodowym.
Ta książka udowadnia, że nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać rezygnacji z różnorodnej i smacznej kuchni!