Opis tytułu
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
- - przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
- - przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
- - propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
- - wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
- - porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
- - wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy. Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Regularna cena: 29,90 zł / Promocyjna cena: 25,00 zł