Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 12/2019

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
12,00 zł
Kup teraz
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum

W grudniu nie mówi się o niczym innym niż Święta i Nowy Rok. Przynajmniej w dziedzinie kulinariów. Tak więc, i grudniowego GoodFooda zdominowały tematy przyjęć, uczt i biesiad. Nasi najlepsi kucharze proponują wyjątkowe dania w sam raz na świąteczny stół. Są pieczenie, nie tylko mięsne, i pyszne dodatki do nich. Piszemy, jak upiec idealną gęś w miodzie, wołowe żebro, roladę Wellington z kurczaka, szynkę z ananasem, kacze udka.

Wegetarianie znajdą przepisy na oryginalne zapiekanki z warzywami w roli głównej. Zdolnym i zdeterminowanym wielbicielom deserów proponujemy tort, pokryty złotym lukrem, roladę z czereśniami, bajeczny sernik, tiramisu, tort bezowy… Początkujący cukiernicy, na przykład dzieci mogą – z naszą pomocą – upiec pierniczki i inne pyszne ciasteczka. Zapraszamy na potrawy z serem – są łatwe do przygotowania i trudno im się oprzeć, gdy tylko uda nam się dobrać właściwy gatunek sera. A wybór jest przecież ogromny!

Zapraszając gości na Sylwestra i Nowy Rok, warto się postarać. W numerze znajdziecie mnóstwo przepisów na przekąski, przystawki, smakołyki na jeden kęs – w sam raz na domowe party. Proponujemy też drinki, z alkoholem lub bez niego (co trudno poznać po smaku). Nie zapomnieliśmy o prezentach. Jeśli brakuje wam inwencji, czasu czy pieniędzy, by biegać po sklepach, przygotujcie bliskim oryginalne upominki, które na pewno będą im smakowały.

Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz

 

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • GWIAZDY ŚWIĄTECZNEGO STOŁU 29
    • BAŚNIOWE SŁODKOŚCI 44
    • KULINARNE PREZENTY 50
    • ZŁOTY TORT 54
    • WEGETARIAŃSKA UCZTA 58
  • Na co dzień
    • POMYSŁY NA RESZTKI 65
    • SZYBKO I ZDROWO 66
    • ZRÓBCIE TO RAZEM 75
    • ZDROWE PARTY 82
  • Inspiracje
    • PIECZONA GES 88
    • SYLWESTROWA UCZTA 90
    • JAŚNIE PAN SER 92

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę