Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
W grudniu nie mówi się o niczym innym niż Święta i Nowy Rok. Przynajmniej w dziedzinie kulinariów. Tak więc, i grudniowego GoodFooda zdominowały tematy przyjęć, uczt i biesiad. Nasi najlepsi kucharze proponują wyjątkowe dania w sam raz na świąteczny stół. Są pieczenie, nie tylko mięsne, i pyszne dodatki do nich. Piszemy, jak upiec idealną gęś w miodzie, wołowe żebro, roladę Wellington z kurczaka, szynkę z ananasem, kacze udka.
Wegetarianie znajdą przepisy na oryginalne zapiekanki z warzywami w roli głównej. Zdolnym i zdeterminowanym wielbicielom deserów proponujemy tort, pokryty złotym lukrem, roladę z czereśniami, bajeczny sernik, tiramisu, tort bezowy… Początkujący cukiernicy, na przykład dzieci mogą – z naszą pomocą – upiec pierniczki i inne pyszne ciasteczka. Zapraszamy na potrawy z serem – są łatwe do przygotowania i trudno im się oprzeć, gdy tylko uda nam się dobrać właściwy gatunek sera. A wybór jest przecież ogromny!
Zapraszając gości na Sylwestra i Nowy Rok, warto się postarać. W numerze znajdziecie mnóstwo przepisów na przekąski, przystawki, smakołyki na jeden kęs – w sam raz na domowe party. Proponujemy też drinki, z alkoholem lub bez niego (co trudno poznać po smaku). Nie zapomnieliśmy o prezentach. Jeśli brakuje wam inwencji, czasu czy pieniędzy, by biegać po sklepach, przygotujcie bliskim oryginalne upominki, które na pewno będą im smakowały.
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 9
-
W tym miesiącu
- GWIAZDY ŚWIĄTECZNEGO STOŁU 29
- BAŚNIOWE SŁODKOŚCI 44
- KULINARNE PREZENTY 50
- ZŁOTY TORT 54
- WEGETARIAŃSKA UCZTA 58
-
Na co dzień
- POMYSŁY NA RESZTKI 65
- SZYBKO I ZDROWO 66
- ZRÓBCIE TO RAZEM 75
- ZDROWE PARTY 82
-
Inspiracje
- PIECZONA GES 88
- SYLWESTROWA UCZTA 90
- JAŚNIE PAN SER 92
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
