Opis tytułu
Odkryj różnorodność smaków i dobrodziejstw każdej pory roku w diecie wegańskiej. Nie musisz ograniczać się do monotonnych posiłków - Matka Natura obdarza nas bogactwem warzyw liściastych wiosną, ziołami latem, owocami jesienią i bulwami zimą. Pozwól się ponieść naturalnemu rytmowi i odkryj, jak sezonowość może odmienić twoje posiłki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem, kierując się zasadą zbilansowanej diety opartej na sezonowych produktach. Wybierając świeże składniki, nie tylko dbasz o swoje ciało, ale również wspierasz lokalnych producentów. Ta książka jest kluczem do odkrycia tego, jak wykorzystać potencjał każdej pory roku w twojej kuchni.
W środku znajdziesz:
• Korzyści płynące z diety wegańskiej,
• Informacje o makro- i mikroskładnikach dla wegan,
• Źródła białka, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
• Składniki często brakujące w diecie wegańskiej i pomysły na ich uzupełnienie,
• Przepisy na wyjątkowe dania wegańskie, uwzględniające sezonowe produkty.