Opis tytułu
Wpływ naszego jedzenia na poziom cholesterolu jest istotny. Ta książka zapewni Ci wskazówki dotyczące bezproblemowej zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze. Nie będziesz musiał narzucać sobie sztywnych reguł, zakazów ani dietetycznych celów, których realizacji nie potrafisz sobie nawet wyobrazić. Gwarantujemy również, że nie będziesz też głodować, wprowadzać drastycznych zmian ani zrezygnować ze smacznej kuchni. Znajdziesz tu kilkadziesiąt unikalnych przepisów na zdrowe i pyszne dania, które pomogą Ci utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
Odkryjesz również:
- jak skomponować smaczne i zdrowe posiłki;
- jak zastąpić niektóre składniki pokarmowe, które podnoszą poziom cholesterolu;
- jak stopniowo zmieniać nawyki żywieniowe i dopasować zdrową dietę do swoich preferencji.
Dodatkowo, uzyskasz odpowiedzi na najważniejsze pytania: ile jajek można jeść w ciągu tygodnia, czy ser jest dozwolony na diecie o niskiej zawartości cholesterolu, jak najnowsze badania wpływają na wieczną debatę "masło czy margaryna", oraz jakie produkty wspomagają obniżanie poziomu cholesterolu.