Opis tytułu
Diety bezglutenowe czy wegańskie bywają uciążliwe, z powodu niewystarczającej ilości dozwolonych produktów w sklepach spożywczych, po które można sięgnąć. Osoby, które nie tolerują glutenu powinny ze swojej diety wykluczyć zapasowe białko zawarte w pszenicy, życie i jęczmieniu. Gluten spożywany przez osoby chorujące na celiakię, prowadzi do zaniku kosmków jelita cienkiego, które są odpowiedzialne za wchłanianie składników odżywczych. Dlatego tak ważne jest zastępowanie produktów z glutenem, bezglutenowymi.
Chleby, ciastka, makarony i inne produkty pozbawione glutenu są oznaczane na opakowaniu za pomocą międzynarodowego symbolu, którym jest przekreślony kłos. Jeśli chcesz poznać smaczne i szybkie przepisy na dania pozbawione glutenu, w szczególności polecamy książkę pt. Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu. Dzięki niej, poznasz tajniki przygotowania pysznego i aromatycznego chleba, ciast, tortów i wielu innych smakołyków. Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu, sałatki, kotlety, humus w zaskakujących wydaniach mogą stanowić kopalnię pomysłów na smaczną i zdrowa kuchnię bezglutenową.
Regularna cena: 64,90 zł / Promocyjna cena: 58,00 zł