Opis tytułu
Niektórym ludziom zdarzyło się co najmniej raz w życiu zapoznać z informacjami na etykiecie produktu, który kupili. Zwłaszcza interesującą lekturą w takich momentach są składniki pozornie prostych artykułów spożywczych. Jak rozszyfrować zawarte tam skróty i na które z nich zwracać szczególną uwagę? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w twórczości Autora bestsellerów, których treści stanowią poważne zagrożenie dla gigantów branży spożywczej.
W swojej najnowszej książce, badacz o pseudonimie Dr. Grimm przedstawia argumenty, że przemysłowo produkowane pożywienie wymaga użycia chemikalii. Niestety, jest to niekorzystne dla człowieka. Autor analizuje skutki najpopularniejszych dodatków do żywności, takich jak aromaty, enzymy, genetycznie modyfikowane składniki, maltodekstryny, drożdżowy ekstrakt i syrop glukozowo-fruktozowy. Jego wnioski są szokujące.
Publikacja ta ujawnia zależności między chemicznymi substancjami w jedzeniu a przyspieszonym procesem starzenia się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany zachodzą w organizmie człowieka po spożyciu Coli Light czy ksylitolu, a także dlaczego gotowe dania mogą prowadzić do poważnych schorzeń jelitowych.
Autor odkrywa także szokującą prawdę o substancjach chemicznych obecnych w ulubionych napojach i słodyczach dzieci. Podaje również informacje na temat zagrożeń związanych z margarynami imitującymi masło. Przekonaj się, co eksperci sądzą o dodatkach do żywności i dlaczego ich przerażenie jest zlekceważone i nieprzekazywane w masowych mediach.
Zapoznaj się z pełną prawdą i przestań truć siebie i swoich bliskich.