Pakiet Good Food Edycja Polska
Pakiet zawiera wydania: grudzień 2016 oraz styczeń 2017
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Włoska słoninka, czyli zdrowy tłuszcz. Plus: ciekawostki, polecane produkty i garść porad 9
- W PIĘCIU ODSŁONACH. Jabłka na patyku w oryginalnych smakach 11
- CZAS NA KOKTAJL. Autorski przepis na drink z tarninowej nalewki 15
- PREZENTY. Mikołaj też coś przygotował pod choinkę 20
-
W tym miesiącu
- SPRYTNE PRZEPISY. Choinka z pieczywa czosnkowego oraz tarta z brie i jabłkiem to tylko niektóre propozycje Cassie Best na drugi dzień świąt 24
- RODZINNY CZAS. Dobrze się baw i ciesz wspólnie spędzonymi chwilami z dziećmi, robiąc słodkie smakołyki 30
- CIUT INACZEJ. Mieszamy w tradycyjnych przepisach, by spróbować nowych. Co powiesz na tort milionera? 34
- SMAKI GRUDNIA. Nie trzeba czekać na wyjątkowe okazje, żeby cieszyć się tym, co teraz najlepsze: klementynkami, żurawiną, kasztanami i brukselką 46
-
Zdrowo na co dzień
- NA ROZGRZEWKĘ. Minestrone z indykiem – idealna zupa na zimowe dni 55
- SYCĄCE I LEKKIE. Dania poprawiające nastrój w każdym dniu tygodnia: od makaronu z łososiem, przez burgery z buraczkiem, po meksykański kociołek 56
- BEZ MLEKA LUB GLUTENU. Niebiańsko pyszne wypieki przygotowane przez zwycięzcę Great British Bake Off – dla tych dbających o zdrowie... i dla łasuchów 62
-
Historie od kuchni
- JOYEUX NOËL. Suflet z serem Comté, pieczona gęś, ziemniaczki z bekonem i persiladą – to początek świątecznego francuskiego menu, na które zaprasza Raymond Blanc 67
-
GF Inspiruje
- OSTATKI: UPCYCLING. Resztki po grudniowych biesiadach? Z nami wyczarujesz z nich świetne, pełnowartościowe posiłki 75
- CO NA KOLACJĘ? Zapraszamy na inspirowane kuchniami świata ciepłe dania, które przygotujesz w maksymalnie 20 minut 78
- ZROBIONE Z MIŁOŚCIĄ. Szukasz pomysłu na własnoręcznie wykonany prezent? Domowe smakołyki są zawsze mile widziane! Bo kto nie doceni syropu pierniczkowego czy solonej czekolady z bakaliami... 86
- MAGICZNA OPRAWA ŚWIĄT. Rękodzieła ciąg dalszy – zachwyć gości jadalną choinką z babeczek i napełnij dom aromatem pierniczków 90
- ŚWIĘTA NA NOWO. Wszyscy kochamy ich tradycyjną stronę, co nie znaczy, że nie można ich wzbogacić kilkoma trikami i niespodziankami dodającymi im odrobinę współczesnego charakteru 96
-
Podróże
- PUDDINGI. Wybieramy się na Wyspy Brytyjskie w poszukiwaniu sekretu tych klasycznych deserów 106
- KLASA MISTRZOWSKA. Ciasto z mięsnym farszem i żurawiną – prosto z Australii Co numer 112
- UROCZYSTE MENU. Tom Kerridge serwuje w pierwszy dzień świąt bułeczki z homarem, kuropatwy w cydrze, purée z wędzonym masłem i krem z sorbetem herbacianym – do dłuuugiego celebrowania chwil dla dwojga 116
- KLUB CIAST. Gwiazdka z nieba wprost na Twoim stole, a to dzięki przepisowi na wypiek z niespodzianką w środku 122
- PRZETESTUJ W KUCHNI. Dzielimy się praktycznymi poradami i sprytnymi patentami, żebyś lepiej radził sobie z kuchennymi wyzwaniami 124
- WYPATRZONE NA BLOGU. Zen w kuchni: piernikowa rolada z makiem i żurawiną według pomysłu Małgorzaty Kity 126
- JUŻ ZA MIESIĄC… My się zimy nie boimy, bo serwujemy gorące pyszności 129
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Sprawdź, co jest najlepsze zimą 9
- BROWNIE Z NIESPODZIANKĄ. Burak wśród składników – mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu 17
-
W tym miesiącu
- KORZENIE JAK MARZENIE. Gwiazdą sezonu są warzywa korzeniowe. W naszych zapiekankach, placuszkach, sałatkach przestają być zwykłe i skromne 18
- SŁONECZNE WYPIEKI. Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz! 28
-
Zdrowo na co dzień
- ŁOSOŚ Z FENKUŁEM. 5 składników, chwila w kuchni i można siadać do stołu 33
- PEŁNIA SMAKU. Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej 34
- BEZGLUTENOWY PUDDING. Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś 36
-
7-DNIOWA DIETA. Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na
- śniadania, obiady i kolacje 37
-
Historie od kuchni
- CZEKOLADA, JAKIEJ NIE ZNALIŚCIE. Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć ze szczęścia! 55
- GRZESZNY KARMEL. Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery 61
-
GF Inspiruje
- ŚWIĘTUJ PO SKANDYNAWSKU. Na dobre wejście w Nowy Rok – intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy 70
- BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA. Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych 78
- W ZIMOWĄ NIEDZIELĘ. Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser 88
- RYBNA KOLACJA. Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina 94
-
Podróże
- KUCHNIA CHIŃSKA NA NOWO. Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach 98
- SMAK INDII. Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne – ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą… 106
-
Co numer
- SŁOŃCE W DESERZE. James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują 112
- KLUB CIAST. Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku 118
- MIGDAŁY. Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść 124
- WYPATRZONE NA BLOGU. Na wegańskie imprezowe przekąski zaprasza autorka bloga eksperymentalnie.com 126
- JUŻ ZA MIESIĄC… Podamy homara oraz naleśniki na wiele sposobów 129
Opis tytułu
Pakiet promocyjny dla tych, co przegapili te numery!
