Pakiet Good Food Edycja Polska
Pakiet zawiera wydania: październik 2016 oraz listopad 2016
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Zrób z nami milkshake’a, na którego punkcie oszalał świat. Plus: ciekawostki, nowości rynkowe i porady 9
- W PIĘCIU SMAKACH. Drobna przyjemność – podkręcone masełko 11
- CZAS NA KOKTAJL. Autorski przepis na topowy drink 13
- MA ZA SKÓRĄ. Czego nie wiesz o bananie 16
-
W tym miesiącu
- APETYCZNE KRĄGŁOŚCI. Potrawka, wykwintny deser czy przystawka? Dynia jest tak uniwersalna, że wyczarujesz z niej każde danie 17
- POLICZ DO. 10 Połowa z nas ugotuje z pamięci do 5 potraw. Podnosimy więc poprzeczkę, by znać aż 10. Na pierwszy ogień: kurczak z pieca 27
- STRRRASZNIE PYSZNE. Cukierek i psikus w jednym, czyli słodkości na Halloween. Uwaga, potwornie kuszące też dorosłych 28
- RENESANS BRUKSELKI. Wielki czas małej kapustki – w wyrazistym entourage’u i bez cienia goryczki zdetronizowała jarmuż 30
-
Zdrowo na co dzień
- AKCJA: ODPORNOŚĆ. Dania główne i rozgrzewające zupy aż po brzegi wypełnione dobroczynnymi składnikami podkręcającymi Twój system immunologiczny 34
- PIĘKNY UMYSŁ Co jeść, by zachować nasze centrum dowodzenia w dobrej kondycji 44
- PUSZKA Z POMYSŁAMI. Studencka kuchnia? Znamy sposoby, by była pełnowartościowa, smaczna, szybka… i nadal niskobudżetowa 46
- WARZYWA NA NOWO. Bakłażan w pikantnej, sycącej odsłonie. Gratka nie tylko dla wegan 52
- GULASZ Z KLUSKAMI. Klasyk brytyjskiej kuchni, ale odchudzony o połowę. Tak samo smaczny, ale o niebo zdrowszy 54
-
Historie od kuchni
- SZWEDZKI STÓŁ. Kto nie jadł klopsików z Ikei, ręka w górę! A teraz obydwie ręce na blat, by przygotować wyrafinowaną, zaskakującą prostotą kolację według oryginalnego menu 57
- JEDZENIE NA FALI. Jack walczyła z pożarami, a potem z… jajkiem w mikrofalówce. Dziś wie, jak gotować w niej tanie i dobre posiłki 62
-
GF Inspiruje
- CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo tu znajdziesz moc świeżych przepisów, z których wyczarujesz smaczne kąski w maksymalnie 20 minut. A jeśli Twój apetyt chwilowo znacznie przerasta możliwości finansowe, to też mamy coś w zanadrzu 68
- WEGE NA SZYBKO. Pomysły na ciepłe dania – nie tylko dla tych, którzy ciepło myślą o zwierzętach 81
- PIECZONY BAŻANT. Tom Kerridge przekona Cię do dziczyzny tym idealnym daniem dla początkujących 92
-
Podróże
- DANIA JEDNOGARNKOWE. Idealnie sycące jesienią jednogarnkowce, w których buzują smaki z różnych zakątków świata 96
- ORYGINALNE CURRY. Anjum Anand pokazuje regionalną różnorodność dania będącego synonimem indyjskiej kuchni 102
-
Co numer
- KLUB CIAST. Nasza rada na spleen: jabłkowo-korzenny tort w koronie z karmelizowanych jabłuszek 110
- SZEF KUCHNI POLECA. James Martin przygotowuje wyjątkową, „ognistą” kolację. A potem poleca smacznie celebrować leniwe poranki 112
- WYPATRZONE NA BLOGU. Może być i słodko, i superzdrowo, co udowadniają bułeczki Anny Englisz, blogującej dietetyczki 124
- JUŻ ZA MIESIĄC. Zapowiedzi najciekawszych materiałów, które znajdziecie w następnym numerze 127
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Świeżo wyciskane, kolorowe soki, jako lekarstwo na zimowe przeziębienia oraz smutki. Plus herbaty, zupy i kilka innych rzeczy, których warto spróbować 9
- CZAS NA KOKTAJL Drinki na uroczyste okazje. Z czekoladą, pomarańczą, bakaliami 12
- TABULI Z PIECZONYM KALAFIOREM Lekkość i samo zdrowie. Kaszę kuskus zastępuje kalafior 17
-
W tym miesiącu
- PODANO DO STOŁU Pieczony indyk? Tak! Postaw go na świątecznym, polskim stole, a wokół wyjątkowe dodatki i sosy 18
- PORZĄDNE MIESZANIE Szalone przepisy na świąteczne wypieki. „Błyszcząca bombka”, płonące ciasto grudniowe, ciasto Confetti… Od samych nazw kręci się w głowie 32
- TWÓRCZE POMYSŁY Trufle, pralinki i domowy zielnik. Wybieraj, co komu dasz w prezencie 44
-
Zdrowo na co dzień
- KOLACJE Szybko, łatwo, zdrowo. 10 pomysłów na małe, wieczorne co nieco, wśród nich: dahl z dynią, jajka, bekon i chapati, krewetki z harissą, łosoś w orzechach z jarmużem 49
- DLA POKRZEPIENIA I OSŁODY Maślany pudding&owoce pod kruszonką, czyli coś słodkiego na ciepło 61
- SERWUJEMY BRUNCH Późne śniadania, w sam raz na niedzielę, święta i każdy dzień, kiedy zechcesz poleniuchować 64
-
Historie od kuchni
- KOCHAMY PIERNIKI. Robimy z nich na przykład tort (ten z okładki) albo piernikowe sweterki 70
- CUKIER&PRZYPRAWY Poznaj historię pierników od starożytności do dziś 76
-
GF Inspiruje
- ZERWIJ Z TRADYCJĄ Szefowie kuchni, stali goście w programie BBC One „Sobota w kuchni” proponują kulebiak, pieczoną polędwicę, wegetariańską zapiekankę 78
- TYLKO DLA DWOJGA Żona kucharza gotuje. Będzie kaczka, sałatka z homarem, galaretka z winem 88
- ŚWIĄTECZNA SZYNKA TOMA Tom Kerridge poleca sprawdzone „patenty” 90
- SPEKTAKULARNY FINISZ Desery, które zastąpią świąteczne dekoracje. Ptysie, bezowy wieniec 94
-
Podróże
- PRZYNIEŚ DANIE NA PRZYJĘCIE Autorki książek kulinarnych polecają wyjątkowe potrawy z rodzinnych stron 100
-
Co numer
- ZACZNIJ UCZTĘ W DOBRYM STYLU James Martin poleca pyszne przystawki i – jak zwykle – jest niezawodny 107
- ŚWIĄTECZNE FANTAZJE W Klubie ciast bajkowe wypieki, w które warto zaangażować dzieci 114
- SZKOŁA GOTOWANIA Jak zapanować nad żywiołem świątecznych przygotowań 122
- WYPATRZONE NA BLOGU Diana Rusiłowicz poleca ciasto z koperkiem i placki ze śledziem 126
- JUŻ ZA MIESIĄC… Jeszcze więcej świątecznych przepisów 129
Opis tytułu
Pakiet promocyjny dla tych, co przegapili te numery!
