Pakiet Good Food Edycja Polska
Pakiet zawiera wydania: lipiec-sierpień 2016 oraz wrzesień 2016
-
W sezonie
- Gwiazdy sezonu. Słodkie i wytrawne dania z warzywami, które właśnie w środku lata odkrywają przed nami pełnię swoich możliwości 18
- Desery, które szczególnie pokochają owocowi skrytożercy 26
- Wrzucić kurczaka na grill? Niby nic prostszego, a jednak to w recepturze i sposobie przyrządzania tkwi tajemnica idealnie wypieczonego, soczystego mięsa 30
- Jedziemy na kemping EXTRA. Jedzenie pod gołym niebem należy do prostych życiowych przyjemności. Znawczyni tematu Mary Cadogan radzi, co przygotować wcześniej w domu, a co zyska niepowtarzalny smak, gdy zostanie przyrządzone dopiero pod chmurką 36
- Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o tegorocznym. Festiwalu Dobrego Smaku, ale dobrze wiecie, że to właśnie my zagwarantujemy Wam najciekawszą relację 44
-
Na co dzień
- Młoda, drobna, chrupiąca. Niepozorna kurżetka w kilku nowych, apetycznych odsłonach 49
- Letni survival. Dania, które najlepiej sprawdzają się wtedy, gdy zaczynają się wakacje i dzieci są głodne nowych kulinarnych pomysłów 54
- Pożywne i łatwe do przygotowania kolacje dla tych, którzy lubią wieczorem przekąsić coś na ciepło 61
- A gdy nie masz czasu ani ochoty na gotowanie, sięgnij po jeden z tych smakowitych przepisów 70
-
Na zdrowie
- Urlop na słonecznym południu Europy zawsze smakuje lepiej. Podpowiadamy, jak wyczarować oryginalne hiszpańskie smaki, nie ruszając się z domu 78
- Elegancka, choć pełna bezpretensjonalnego uroku. Nawet na diecie trzyma fason. Oto Pavlova w wersji „minimum kalorii i tłuszczu – maksimum smaku” 86
- Ile wody w wodzie? A ile mikroelementów, witamin i innych tajemniczych dodatków? Bierzemy pod lupę modne ostatnio wody, które podobno lepiej niż tradycyjne nawilżają organizm 89
- Młoda, zdrowa, promienna skóra... Ty też możesz taką mieć! Przeczytaj, co jeść, by wyglądać jak milion dolarów 91
- Sałatka z tempeh Przysmak na topie nie tylko dla wegetarian 93
- 3 razy na tak! Lekkie dania, które podniosą. Twoją witalność 96
-
Na weekend
- Garden party Co podać gościom, by zechcieli wracać na Twoje letnie przyjęcia znowu i znowu 98
- Żeby zachwycić nawet bardzo wybrednego jubilata, nie musisz wcale biec po deser do cukierni. Wystarczą nasze przepisy, dobrej jakości składniki i odrobina wysiłku 106
- Bohater wielu filmów, obiekt zazdrości. Europejczyków. Klasyczne BBQ, czyli grill po amerykańsku 112
-
Szkoła gotowania
- Chrrrupiący, soczysty kurczak, który do złudzenia przypomina kultowy przysmak z pewnej znanej sieci restauracji. Krok po kroku pokazujemy, jak go zrobić 119
- Przyrządzanie kraba nie należy do trudnych zadań, ale nie będziemy Cię oszukiwać - zajmuje trochę czasu. Jednak ten wysiłek, jak żaden inny, się opłaca. Otrzymujemy bowiem świeże, pyszne danie, często smaczniejsze niż restauracyjne 122
- Nie cieszy się taką estymą jak królowa sałat - oliwa z oliwek extra vergine, a przecież to nie ona leżakuje po kilkanaście lat w drewnianych beczkach. Tylko u nas - ocet bez tajemnic 126
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Ciekawostki, nowości rynkowe i podpowiedzi, gdzie warto zarezerwować stolik 9
- GORĄCY TEMAT. Domowy popcorn w pięciu smakowitych wersjach 11
- CZAS NA KOKTAJL. Drink, który właśnie teraz jest na topie 13
-
W tym miesiącu
- SZAŁ NA PRZETWORY. Nie tylko dla hipsterów – dżemy, pikle, czatni, są dziś bardziej en vogue niż kiedykolwiek 17
- PUSZKA Z HERBATNIKAMI. Pyszne, kruche ciasteczka do zjedzenia solo lub maczania w kawie czy herbacie 23
- ZWYCIĘSKIE MENU. Dania, które warto podać, gdy sportowe emocje sięgają zenitu 31
- NADAJĄ DOBRY TON. Sezonowe warzywa w nowej odsłonie 38
-
Zdrowo na co dzień
- OT, ZWYCZAJNA KOLACJA. Nawet danie typu fast-food może służyć zdrowiu 43
- SOKI OWOCOWE. Co kryją w sobie i czy na pewno można je pić bez ograniczeń, nawet jeśli nie zawierają dodatku cukru 51
- BIAŁKO W ROLI GŁÓWNEJ. Menu na piękną skórę, mocne kości i silne mięśnie 53
- SPANAKOPITA. Grecka zapiekanka lżejsza niż kiedykolwiek! 59
-
Historie od kuchni
- GOTOWANIE NA WSI. Historyk kulinarny Gerard Baker o rytmie życia poza miastem. Plus jego ulubiony przepis na pieczonego cietrzewia 62
- POD SŁOŃCEM KARAIBÓW. Esencja słonecznej kuchni w barwnym menu nawiązującym do wspomnień z Trynidadu GF inspiruje 64
- PRZYJĘCIE NA TWOICH ZASADACH. Wyciskamy, ile się da z ostatnich ciepłych wieczorów. Przepis na przyjęcie, przy organizacji którego nie trzeba się napracować 68
- KLINIKA CIAST. Najczęściej spotykane problemy z wypiekami. Plus sprawdzone porady, co zrobić, by w przyszłości ich uniknąć 76
- ŻEBERKA DUSZONE W PIWIE. Treściwe menu idealne na męskie party. Gotuje Tom Kerridge 77
- BOSKIE PLACKI Z OWOCAMI. Nie tylko smakują, ale i wyglądają jak milion dolarów. A na deser – sztuka efektownej dekoracji 82
- CHLEB NA ZAKWASIE. Bochenek, za który warto dać się pokroić 89
- ZAPIECZ I ZAPAKUJ. Poręczne kąski do pracy, szkoły, na piknik 92
-
Podróże
- LIBAŃSKI WIECZÓR. Restaurator Tony Kitous opowiada o różnorodności libańskiej kuchni 97
-
Co numer
- KLASA MISTRZOWSKA. Witaj w klubie ciast, czyli przepis z naszej okładki krok po kroku 107
- SZEF KUCHNI POLECA. Klimatyczna kolacja po zmierzchu w wydaniu Jamesa Martina 110
- PRZETESTUJ W SWOJEJ KUCHNI. Porady, podpowiedzi, ciekawostki 120
- WYPATRZONE NA BLOGU. Przepisy blogerów, które nas urzekły 125
- JUŻ ZA MIESIĄC. Zapowiedzi najciekawszych materiałów, które znajdziecie w następnym numerze 127
Opis tytułu
Pakiet promocyjny dla tych, co przegapili te numery!
