Pakiet Good Food Edycja Polska
Pakiet zawiera wydania: maj 2016 oraz czerwiec 2016
-
W sezonie
- Gwiazda miesiąca. Subtelny smak i tak mało czasu, by się nimi nacieszyć – szparagi w nowej odsłonie 20
- Jedzmy więcej tofu. Wyjdź poza utarte schematy i przygotuj z sojowego twarożku coś naprawdę wyjątkowego 28
- Najmodniejsze dania street food. teraz w Twojej kuchni! Nietuzinkowe potrawy, które sprawdzą się zarówno w tygodniu, jak i w weekend 32
-
Na co dzień
- Szukasz nowych pomysłów na dania z kurczaka? Nie mogłeś trafić lepiej! 40
- Kuchenne dylematy: jestem wegetarianka, a mąż uwielbia mięso. Znaleźliśmy proste rozwiązanie 44
- Day&night. Zdrowa, sycąca potrawa, która możesz zajadać się o każdej porze dnia. Na dodatek do jej przyrządzenia wykorzystasz resztki z lodówki, na które brakowało Ci pomysłu 48
- Mnóstwo nowych propozycji na kolacje. Zaskakujące smaki, łatwo dostępne składniki i tylko 20 minut na ich przygotowanie 50
- Pyszne jak cielęcina. Dania z delikatnego mięsa w wersji dla zabieganych i tych, którzy mają więcej czasu 64
-
Na zdrowie
- Warzywa w roli głównej. Wciąż niekiedy traktowane po macoszemu. Tymczasem, gdy poświęcisz im odrobinę uwagi, rozkwitną w pełni, oferując nam całe bogactwo smaków i aromatów 70
- Co jeść, by mieć zdrowe jelita? Radzi dietetyczka Kerry Torrens 74
- Azjatycka sałatka na wynos 77
- Piec zdrowych dodatków do dan głównych 79
- Solidna porcja antyutleniaczy w bardzo praktycznej wersji 3 w 1 80
- Nicejska sałatka z brytyjskim akcentem 82
- Daj się uwieść koreańskim smakom. Judy Joo zdradza nam autentyczne receptury ze swoich rodzinnych stron 84
- Dzielmy sie dobrym jedzeniem Nie lubisz uczucia ciężkości po posiłku? My też nie! Dlatego przygotowaliśmy lekkie i pyszne menu na obiad z przyjaciółmi. Choć w wersji light, to sycące w sam raz, a na dodatek z bardzo zdrowymi, witariańskimi akcentami 88
-
Na weekend
- Pyszne i łatwe do podzielenia wypieki. Stworzone do tego, by rozkoszować się nimi w trakcie wiosennych i letnich pikników 94
- Oszczędnie znaczy pysznie. Trzydaniowe menu dla sześciu osób, które kosztuje mniej niż przystawka w restauracji 100
- Cukierniczy majstersztyk autorstwa Cassie Best 104
- Romantyczna (i zdrowa) kolacja dla dwojga. Specjalnie dla nas gotuje szef kuchni BBC – Tom Kerridge 106
- Desery jak z dawnej cukierni. Retro klasyki, które przypomną Wam smaki dzieciństwa 110
- Lunchowe dania z brytyjskich pubów autorstwa Jamesa Martina. Idealne na wspólne oglądanie meczu lub seans w domowym kinie 116
-
Szkoła gotowania
- Ryba, która kochają wszyscy. Krok po kroku radzimy, jak osiągnąć ideał 122
- Aromatyczne i kruche pierożki gyoza. Lekcja gotowania znakomitej Yuki Gomi 124
- Śliski temat – oleje. Właściwości zdrowotne i zastosowanie dziesięciu wspaniałych 126
-
W sezonie
- Gwiazdy miesiąca. Sezonowe owoce i warzywa, dzięki którym Twoje potrawy nabiorą smaku i barw 18
- Pospolity brzydal – kalafior. Naukowcy uważają go za jedno z najzdrowszych warzyw. My podkręcamy jego subtelny smak 28
- Zachowaj lato na dłużej. Marynowane czereśnie – jednocześnie słodkie, kwaśne i pikantne. Ponadto tak niezwykle uniwersalne! 32
- Specjalny dodatek na lato. Imprezowe przekąski i koktajle, nowe dania na grill, pomysły na piknik, prosty lunch w ogrodzie, sałatki na każdą okazję 34
-
Na co dzień
- Jedzmy ryby! Filety z łososia. Wciąż zdrowo, ale inaczej niż zwykle 54
- Kuchenne SOS. Tym razem pomagamy parze, której wciąż brakuje czasu na zakupy. Proste, lecz zaskakujące posiłki dla zabieganych 60
- Kolacje w 20 minut? Z łatwo dostępnych składników, w zróżnicowanych cenach i nie mają więcej niż 500 kalorii 66
- Kilka pomysłów na resztki 74
-
Na zdrowie
- Wydaje Ci się, że już na nią za późno? Nic bardziej mylnego! Letnia dieta, która błyskawicznie postawi Twój zmęczony organizm na nogi! 76
- Układ krążenia pod szczególną ochroną. Składniki, dla których warto stracić głowę... dla dobra serca 88
- Ulubione danie Garfielda? Oczywiście lazania! Nasza jest tak samo pyszna jak grzeszny oryginał, ale znacznie zdrowsza 90
- Hamburger, który nie tuczy? Kultowa pikantna kanapka w wersji wege 92
-
Na weekend
- Tapas. Stworzone, by się nimi dzielić. Smakowite i stylowe przekąski, którym nie próbowaliśmy nawet się opierać 96
- Kulinarny prezent home-made. Na te wszystkie jubileusze, gdy kompletnie nie masz pomysłu, co kupić... 102
- Bez truskawek lato się nie liczy! Słodkie inspiracje na aromatyczne, soczyste owoce, uwielbiane nie tylko przez dzieci 106
- BBQ raz jeszcze. Nowe pomysły na dania z rusztu 112
- Ciacho z karmelem. Tak naprawdę chodzi o kajmak, ale jego pociągająca struktura i charakterystyczny aromat toffi rozpalają zmysły nie tylko łakomczuchów 119
-
Szkoła gotowania
- Rady dla tych, którzy kochają gotować i jeść na dworze. Przyrządzanie dań na kempingu, kurczak z grilla, sałata świeża na dłużej, lody gotowe od zaraz i wiele innych! 122
- Rolada, którą pamiętasz z dzieciństwa. Najmodniejsze ciasto krok po kroku 124
- Śmietana bez tajemnic. Wszystko o procentach i zastosowaniu plus podpowiedzi, gdzie kupić mniej popularne rodzaje albo jak zrobić je samodzielnie 126
Opis tytułu
Pakiet promocyjny dla tych, co przegapili te numery!
