Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 2/2016

Olive Edycja Polska

Gotuj, jedz, próbuj
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
Promocja
3,00 zł
Kup teraz
#CzasNaCzytanie e-wydanie z rabatem 50%
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

W drugim numerze – w środku zimy – zamrażamy. Głównie obiady, które można ugotować, gdy ma się czas i wrzucić do zamrażarki, ale zamrozić można nawet delikatny serowy suflet. Na osłodę zimnych wieczorów polecamy czekoladowe słodkości – ciasta, ciasteczka, mus. Pieczemy także tarty z egzotycznymi owocami, z włoską bezą, kawowym kremem. Wkrótce Walentynki, które powinny być słodkie. Mamy też przepisy na romantyczne kolacje, czyli na dania dla dwojga, inspirowane tradycjami kuchni różnych stron świata. Oprócz ciast pieczemy też mięsa. Na niedzielny obiad, na Wielkanoc. Kurczak, szynka, jagnięcina, kaczka, wieprzowina, wołowina w zupełnie nowych aranżacjach – z pigwą, w syropie klonowym, w lawendowym miodzie...

 

W dziale Gotuj na weekend polecamy portugalskie wina – Olive stara się doradzać czytelnikom, jak dobierać wino do potraw. W dziale Gotuj na co dzień – proponujemy proste, niedrogie, zdrowe dania, które zwykle da się przygotować w pół godziny. Nie brak też przepisów na potrawy wegetariańskie, szczególnie polecamy sushi z warzywami i dwa rodzaje lazanii. A jeśli akurat nie chce nam się gotować – próbujmy dań, które serwują nam mistrzowie gotowania w restauracjach, w agroturystycznych pensjonatach. Zapraszam do lektury!

    • Indeks przepisów Na pewno znajdziesz to, czego szukasz. 7
    • Propozycje menu Co z czym połączyć? 11 Tu i teraz Nowinki kulinarne i kuchenne, garść wyjątkowych przepisów. 9
  • Gotuj na weekend
    • Sezon na… Soczewicę, chrzan, czerwone brokuły. Oraz desery z egzotycznymi owocami. 18
    • Niedzielna uczta Nowy pomysł na pieczenie. Wieprzowina, jagnięcina, kurczak, kaczka... Wybieraj! 26
    • Francuska Wielkanoc Sałatka liońska, duszony królik i crêpe suzette, czyli klasyka z kraju smakoszy. 35
    • Czekolada Morze czekolady w naszych ciastach i ciasteczkach. 40
    • Krok po kroku Suflet z kozim serem, który nie opadnie. 48
    • Roladki ogórkowe z krabem Dekoracyjne, lekkie, pyszne. 50
  • Gotuj na co dzień
    • Prosto z zamrażarki Przygotowane wcześniej, po to, by podgrzać je raz, dwa i zajadać.
    • Zdrowy wybór Lekkie dania dla liczących kalorie. 60
    • Tanie i smaczne obiady Janine, redaktorka brytyjskiej Olive poleca 5 wyjątkowych dań na 5 dni tygodnia. 64
    • Kolacja marzeń Dania dla dwojga, Widowiskowe potrawy i egzotyczne inspiracje. 68
    • 3 sposoby na buraki Duszone, zapiekane, w burgerach. 73
    • Jajka na obiad i na przystawkę Warte zachodu alternatywy dla jajecznicy. 76
    • Do herbaty Pyszne ciasteczka z serem pleśniowym. 78
  • Próbuj
    • Odkryj dzieła mistrzów Szefowie kuchni zdradzają swoje sekrety. Czasem bardzo proste. 80
    • Ziołowy Zakątek Rajskie miejsce na Podlasiu, kuszące prawdziwą wiejską kuchnią. 86
    • Weekend w Lizbonie Portugalska stolica przeżywa kulinarną rewolucję! 90
    • Z notatnika Lulu Kuchenne porady i przepisy na bajeczne desery. 92
    • Nasze zasady Przeczytaj koniecznie! Gwarantujemy czytelnikom, że nasze przepisy są 3-krotnie testowane. Dbamy o Twoje zdrowie i urozmaicenie na Twoim stole. 96
    • Ostatni kęs Czekoladowe fondant z karmelem. Dla ukochanej lub ukochanego. 98
Opis tytułu

„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując interesujące przepisy dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli.

W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy wyszukane, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj, Jedz, Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.

Olive Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę