Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 1/2016

Olive Edycja Polska

Gotuj, jedz, próbuj
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
Promocja
3,00 zł
Kup teraz
#CzasNaCzytanie e-wydanie z rabatem 50%
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Startujemy z rozmachem, bo na Święta, Nowy Rok i Karnawał podajemy aż 120 przepisów! Polecamy nowe pomysły na przygotowanie mięs, ryb, owoców morza, przekąsek, sałatek, niesamowitych słodkości. Podpowiadamy też, jak przygotować bliskim smaczne podarunki, na słodko i na słono. Znajdziecie je zarówno w pierwszym numerze, jak i dołączonym do niego specjalnym dodatku „19 przepisów na udane przyjęcie” - naszym gwiazdkowym prezencie dla czytelników.

W Olive opisujemy przepisy na dania weekendowe i codzienne. Stawiamy na produkty sezonowe - w tym numerze podpowiadamy, jak przyrządzić pyszne potrawy z jarmużem, brukselką, burakami, selerem, pasternakiem, z wieprzowiną i łososiem. A może indyk w sosie szafranowym, kaczka z wiśniowym sosem, łosoś w sumaku, sernik klementynkowy polany czekoladą… Wystarczy sięgnąć po Olive, by rozkoszować się takimi specjałami. Wegetarianie też znajdą przepisy dla siebie na liczne sałatki, serowe zapiekanki, burgery z kaszy, makarony z warzywami. Na pewno się nie zawiodą!

Olive zachęca nie tylko do gotowania, ale też do próbowania dzieł kulinarnych mistrzów. Piszemy, że warto odwiedzić Podlasie, by skosztować orientalnej tatarskiej kuchni. Rozmawiamy z szefami kuchni gwiazdkowych restauracji, którzy zdradzają nam kulisy swojej pracy i podają przepisy na popisowe dania. Podpowiadamy, co dobrego można zjeść w Rzymie. Na koniec ważna informacja - Olive pomaga dobrać wina do polecanych potraw, więc dzięki nam poznasz lepiej świat winnych smaków. Gotuj, jedz, próbuj - Olive zaprasza!

    • Indeks przepisów. Jest ich w numerze 120, znajdź coś dla siebie. 7
    • Tu i teraz. Polecamy nowe produkty, nowe przepisy i modne miejsca. 10
  • Gotuj na Święta, Nowy Rok, Karnawał. Wyjątkowe przepisy na wyjątkowe okazje.
    • Święta, jakich jeszcze nie było. Dania główne i przystawki, którymi olśnisz gości i domowników. 16
    • Pomysł na (słodki) prezent. 23
    • Widowiskowe słodkości. Desery w nowej odsłonie – tarta, pudding, teryna, sernik... 24
    • Krok po kroku. Robimy czekoladowe trufle z twoimi ulubionymi dodatkami. 30
    • Sylwestrowy wieczór po włosku. Skosztuj dań, które jadają Sycylijczycy, bez trudu zrobisz je we własnej kuchni. 33
  • Gotuj na weekend. Polecamy dania z sezonowych produktów. Kiedy, jak nie teraz?
    • Sezon na… Brukselka, seler, kasztany. Ostrygi i łosoś. Można z nich zrobić kulinarne cuda. 38
    • Sezonowych potraw ciąg dalszy. Buraki, pasternak, jarmuż, wieprzowina. Niby nic, a można je przygotować w całkiem nowy sposób. 46
    • Nowe przepisy do Twojej kolekcji. Zacznij zbierać pomysły na proste i zdrowe dania z „modnych” składników, które jada dziś cały świat. 52
  • Gotuj na co dzień. Codzienne dania powinny być proste, szybkie i zdrowe. Takie właśnie są nasze przepisy.
    • 21 tanich potraw z pomysłem. I masz menu na najbliższy miesiąc! 58
    • Zimowa zapiekanka rybna. Możesz ją zamrozić. 66
    • Zdrowy wybór. Jeśli dbasz o zdrowie, na pewno zainteresują cię lekkie, głównie wegetariańskie potrawy. 67
    • 3 sposoby na ser. Tosty i zapiekanki z najlepszymi serami. 71
    • Ryba na obiad i na przystawkę. Przepisy na rybę w kokosie i rybne ciasteczka. 78
  • Próbuj. Zachęcamy do odwiedzania miejsc, w których można dobrze zjeść.
    • Odkryj dzieła mistrzów! 5 restauracji, 5 potraw, 5 szefów kuchni poleca swoje popisowe dania. 82
    • Orientalny smak kresów. Poznaj potrawy kuchni tatarskiej. 88
    • Weekend w Rzymie. Jak miło spędzić czas, schodząc z klasycznych turystycznych tras Wiecznego Miasta i próbując rzymskich smakołyków. 92
    • Z notatnika Lulu Redaktorka. Olive radzi, jak na luzie przygotować Święta i poleca potrawy z tego, co nam po Świętach zostanie. 94
    • Nasze zasady. Czy wiesz, że przepisy z Olive są trzy razy testowane? Przeczytaj, co jeszcze gwarantujemy czytelnikom. 96
    • Ostatni kęs. Przepis na biszkoptową roladę – wygląda jak wypiek z najlepszej cukierni, a tak łatwo ją zrobić. 97
Opis tytułu

„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując interesujące przepisy dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli.

W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy wyszukane, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj, Jedz, Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.

Olive Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę