Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 10/2019

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
12,00 zł
Kup teraz
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Październikowy numer jest pełen pokus. Strona po stronie kusimy daniami, które większość z nas uwielbia, choć rzadko sobie na nie pozwalamy, licząc kalorie, goniąc za tak zwanym zdrowym stylem życia. Jesienią, gdy przychodzą deszcze, chłody i chandry – można sobie pozwolić na trochę więcej. Rozpieszczajmy siebie i naszych bliskich, jedząc pyszne dania na rozgrzanie, na pocieszenie. Zapraszajmy gości, by wspólnie cieszyć wspaniałym jedzeniem.

W numerze: gęste zupy – z selera, kalafiora, ziemniaków, z pancettą, ziołami, gulasze (wieprzowy casserole, gruziński z cząbrem), przeróżne zapiekanki (ta z wołowiną, grzybami i miso ma smak umami). Robimy sycącą, mocno serową lazanię z pulpetami. Łopatkę wieprzową dusimy w cydrze. Pieczemy kaczkę ze śliwkami, kurczaki na kilka sposobów, na przykład z miodem, wołowinę i wieprzowinę ma chrupiąco, jagnięcinę – do wyboru – nadziewaną morelami i miętą lub pod przykryciem z selera i rzepy. Jak zawsze w GoodFood, nie brak przepisów, w tym wegetariańskich, z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Polecamy między innymi pilaf z pasternakiem, falafel z buraka, tartę z porami, kalafior pieczony w całości. Trwa sezon na dynie, spróbujcie więc wspaniałej strucli z dynią i pekanami. Trwa też sezon na orzechy – u nas stały się składnikiem tortów, kruchych ciasteczek. Jeśli mówimy o jedzeniu na pocieszenie, muszą być słodkości! Oferujemy ich wam sporo. Nie omińcie tych z sezonowymi owocami, czyli jabłkami, gruszkami, pigwą. Jest też mnóstwo czekolady, która pasuje przecież do wszystkiego! Dzieciom zaserwujmy halloweenowy, mocno czekoladowy tort Czarny Kot. Dorosłym polecamy czekoladowe drinki na gorąco.

Życzę gorącego października. Kulinarnego komfortu. Ulegajcie pokusom. Z radością.

Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • WYKORZYSTAJ DARY JESIENI 24
    • PIECZENIE NA NIEDZIELE 40
    • COMFORT FOOD W NOWEJ ODSŁONIE 45
  • Na co dzień
    • WIEPRZOWE CASSEROLE 57
    • OWSIANKA NA 4 SPOSOBY 58
    • OBIADY PRZYJAZNE DLA PORTFELA 60
    • JESIENNE ZUPY 67
  • Rodzina i zdrowie
    • HALLOWEEN PARTY 69
    • NIEDZIELNY BRUNCH 76
    • TYLKO 5 SKŁADNIKÓW 80
  • Inspiracje
    • MENU NA JESIENNE PRZYJĘCIA 82
    • SUPERSKŁADNIK DIANY 86
    • KUCHNIA PORTUGALSKA 92
    • PIANEK NIGDY DOŚĆ! 97
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę