Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 5/2019

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Trwa sezon na zieleń, ten kolor przeważa w majowej sztuce kulinarnej. Podziwiamy (i zjadamy): szparagi, groszek, sałatę, świeże zioła, czyli to, co najlepsze w sezonie (str. 22). Sezonowo, prosto i zdrowo jadamy też na co dzień, inspirując się daniami z różnych kuchni świata (str. 46).

 

Szczególnie polecamy kuchnię japońską. Sprawdźcie koniecznie, jak gotuje się na co dzień w zwykłych japońskich domach (str. 58). W tym numerze niemal na każdej stronie wybrzmiewa orientalna nuta. Zafascynował nas nie tylko ten daleki, ale i ten bliższy. Szukajcie ciastek z szafranem, curry z kalafiorem, kurczaka tikkam masala, tostów z sumakiem.

 

Tworzymy menu na grilla - będzie kaczka w cydrze, bataty i… kapusta, maślana i miękka. Zaprasza mistrz, Tom Kerridge (str. 40). Gdy nam gotować się nie chce, poprośmy o pomoc dzieci. Smakołyki do majówkowego koszyka są bowiem tak proste, że zrobi je nawet dziecko (str. 65). A ile będzie z tego radości! Wrapy, placuszki, piętrowe kanapki, ryż, a nawet zupa. Oczywiście, pełne witamin.

 

W maju niech każdy z Was będzie artystą!
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • HURRA! PRZYSZEDŁ MAJ 22
    • TARTY, JAKICH TYLKO ZAPRAGNIESZ 29
    • ROBIMY BARBECUE 40
    • BABECZKI 44
  • Na co dzień
    • POSIŁKI NA ŚRODEK TYGODNIA 46
    • 4 POMYSŁY NA TOSTY W KUCHNI 54
  • Rodzina i zdrowie
    • NASI FELIETONIŚCI 56
    • PO JAPOŃSKU 58
    • ŁATWE LETNIE OBIADY 65
    • CZEKO GWIAZDA 71
  • Inspiracje
    • UCZMY SIĘ PIEC CHLEB 75
    • SZTUKA GOTOWANIA 85
    • CIASTECZKA DO PUDEŁECZKA 90
    • DESEROWNIK 96
    • KUCHNIA TESTOWA 101
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę