Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 12/2018

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Święta to czas tworzenia się wspomnień na całe życie. Ze wzruszeniem przeczytałam słowa prezentera Alexandra Armstronga: „Jeśli jako dziecko jesz owsiankę w święta, pokochasz ją na zawsze. Owsiankę robiliśmy z odrobiną soli i brązowym cukrem. Do dziś nie mogę zjeść nieposolonej owsianki: musi być i słona, i słodka.” I Wy zadbajcie o kulinarne wspomnienia Waszych dzieci! Upieczcie z nimi ciasteczka-pingwinki (s. 82), przymierzcie się do wegańskich łakoci (s. 76) lub całego mnóstwa innych smakołyków (s. 84).

 

Szczególnie w zabieganym świątecznym czasie warto pamiętać, że kuchnia nie musi być „jakaś”, tylko nasza. Ja uwielbiam nierówne krawędzie: cebulę krojoną wprost z ręki na patelnię, kanciaste ziemniaki w zupie, mało subtelne kawałki pomidorów w sałatce. Jeśli i Wy lubicie potrawy przygotowane na luzie, zainspirujcie się naszymi propozycjami na obiad z przyjaciółmi (s. 26).

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • GWIAZDY ŚWIĄTECZNEGO SEZONU 26
    • TRZY DNI DOBRZE ZAPLANOWANE 34
    • POTRAWY NA DRUGI DZIEŃ 36
    • DLACZEGO GRENACHE JEST IDEALNY DO ŚWIĄTECZNYCH DAN? 40
    • PARTY W WERSJI LIGHT 42
    • CUDOWNE SŁODKOŚCI 46
    • ODŚWIĘTNE KOLACJE 54
    • LEGENDA GOODFOOD PROPONUJE 61
  • Opinie
    • PRZYSZŁOŚĆ W KUCHNI 64
    • CZY ZJADŁBYŚ „SZTUCZNE” MIĘSO? 69
  • Rodzina i zdrowie
    • NEWSY, CIEKAWOSTKI, SMACZKI 73
    • ZUPA NIE TYLKO NA ROZGRZEWKĘ 74
    • WEŹ PIECZARKI... 75
    • WEGAŃSKIE CUDA 76
    • Z DZIEĆMI W RESTAURACJI... 81
    • PINGWINKI NA SŁODKO 82
    • RODZINNE PIECZENIE 84
  • Inspiracje
    • MAPA SMAKÓW 92
    • JOHN TORODE PRZEDSTAWIA 96
    • PYSZNA CODZIENNOŚĆ! 98
    • RYBNY PIĄTEK 104
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę