Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 9/2018

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Wrzesień nastraja nostalgicznie. Dlatego skorzystajcie z naszego poradnika, który pomaga gładko wejść w powakacyjne tryby (s. 41). To genialna oszczędność czasu! Z kolei dla tych, którzy bez względu na porę roku, czują niedosyt inspiracji, polecamy materiał o kuchniach świata (s. 49). Dzięki przyprawom przeniesiecie się na Mauritius, do Ghany czy na Sri Lankę.

 

W tym wydaniu zwracamy Wam też uwagę na problem marnowania żywności (s. 19). Zacznij od małych kroczków: w sklepie zamiast kiści bananów wybieraj pojedyncze owoce, a w domu dbaj o odpowiednie rozmieszczenie zawartości lodówki. Jeżeli za jakiś czas najdzie Cię pourlopowy blues, przygotuj którąś z naszych propozycji dań na pocieszenie (s. 24). A jeśli przesadzisz z pocieszaniem, koniecznie przeczytaj nasz tekst o daniach, które gwarantują uczucie sytości na długo (s. 62). W końcu na figurę pt. „wakacje 2019” zaczynamy pracować już teraz.

 

Smacznego babiego lata!
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • NIE PRZEGAP! Najmodniejsze miejsca, najciekawsze premiery, najsmaczniejsze porady, najgorętsze trendy 9
  • W tym miesiącu
    • MAPA SMAKÓW. Michel Moran w kolejnym fascynującym odcinku podróży po Wietnamie 20
    • SEZON NA BABIE LATO. Aromatyczne, krzepiące dania na powakacyjna chandre 24
    • KOLACJE DLA ZABIEGANYCH. Błyskawiczne, dla wegetarian, dla singli, bajecznie proste 32
    • LEGENDA GF PROPONUJE. Czosnkowy kurczak z efektowna, chrupiąca skórka 38
    • SZPINAK DLA OPORNYCH. Potrawy, które pomogą zatrzeć mało apetyczne wspomnienia z dzieciństwa 40
    • GRUNT TO DOBRA ORGANIZACJA! Podpowiadamy, jak ułatwić sobie życie w zapracowanym tygodniu 41
    • ŚWIAT TO ZA MAŁO. Curry w roli głównej 49
    • SPECJALISTKA RADZI. Dowiedz się, jak dobierać wina do pikantnych potraw 59
  • Zdrowo na co dzień
    • KOLACJA W MISECZCE. Orientalny jednogarnkowiec 61
    • PRZYGOTUJ Z WYPRZEDZENIEM. Naucz się walczyć z podjadaniem 62
    • WEGAŃSKIE PRZYSMAKI. Lekkie makarony w nowych odsłonach 64
  • Na weekend
    • WYBORNE SŁODKOŚCI. W sam raz na wystawne przyjecie 67
    • MASŁO ORZECHOWE RZĄDZI! Nie tylko na kanapki 72
    • JOHN TORODE I JEGO METAMORFOZY. Elegancka zapiekanka 78
    • EMMA W OBLICZU WYZWANIA. Deser, który docenia wybredni 80
    • WARTO PRZECZYTAĆ. Naukowo o modach kulinarnych 83
  • Podróże
    • JEDZ JAK LOKALSI – OXFORD 90
    • PORTUGALIA MAŁO ZNANA. Te miejsca musisz odwiedzić! 92
    • STREET FOOD TRAFIONY W 10. Boczek z salsa arbuzowa 94
    • MEKSYKAŃSKI BRISTOL 96
    • WYPRAWA W KRAINĘ KREATYWNOŚCI 97
  • Co numer
    • SZKOŁA GOTOWANIA. Podpowiedzi, rady i triki mistrzów 100
    • WASZE PRZEPISY. Małże po tajsku 104
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę