Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 5/2018

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

W majowym numerze polecamy „Zielono mi!” - wyjątkowy dodatek ekologiczny. Zielenią kuszą teraz sezonowe warzywa: brokuły gałązkowe, groszek, bób, szparagi. W numerze - nowe pomysły na ich wykorzystanie. Są też przepisy bez mleka i glutenu oraz wegetariańskie, adresowane do całej rodziny.

 

Kto chce gofra ze szczypiorkiem, syropem klonowym i grzybami? Dań mięsnych też nie zabrakło. Proponujemy, by przygotować je na zdrowszy sposób, na przykład w wolnowarze (np. szarpaną wieprzowinę w stylu kuchni Goa) oraz, by wykorzystać każdy kawałek - przeczytajcie, co w tej sprawie mają do powiedzenia mistrzowie kuchni, jak Tom Kerridge czy John Torode.

 

Nie zapomnieliśmy o deserach. Zdrowych, sezonowych, ekologicznych. Zdrowe odżywianie nie oznacza wyrzeczeń. Daje radość, energię, pozwala na delektowanie się smakiem. Prosimy, spróbujcie. Majowy Good Food będzie świetną inspiracją do zmian.

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • WIOSENNA SAŁATKA ZAMKNIĘTA W SŁOIKU. Bezglutenowa. Skomponowana niczym artystyczny (i smakowy) kolaż 9
    • KUCHNIA WIETNAMSKA Z MICHELEM MORANEM. Z programem Mapa smaków gotujemy orientalny rosół z perliczki 14
  • Eko-dodatek
    • ZIELONO MI! Gdy dowiesz się, jak zostać weganinem, czerpać z lokalnych produktów i być minimalistą – dla całego świata zapali się zielone światełko nadziei. Ale przede wszystkim skorzystasz Ty! 17
    • JAK NIE MARNOWAĆ JEDZENIA. Sylwia Majcher, autorka książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku”, przygotowała dla nas porady i przepisy 22
    • GOTOWANIE ZERO WASTE. Pieczone warzywa, zupa, pikle, sałatki i desery – 12 przepisów, które nie pozwolą wyrzucać resztek 26
    • UWOLNIJMY SIĘ OD PLASTIKU. Joanna Blythman o ratowaniu naszej planety przed nadmiarem opakowań 37
    • ZAMIEŃ BUTELKĘ NA KARTON. Victoria Moore o tym, jak sprawić, by wieczorna lampka wina była przyjazna środowisku 38
    • EKO-PODRÓŻE: AMSTERDAM. Stolica Holandii jest jednym z najzieleńszych miast Europy. Dowiedz się, jak oni to robią 39
    • RODZINNY BRUNCH W NOWEJ ODSŁONIE. Kto ma ochotę na gofry ze szczypiorkiem? Lub inny smakołyk bez jajek czy nabiału? Nowe pomysły na dania bez uczulania 42
  • W tym miesiącu
    • WIOSNA, CZYLI ZIELEŃ! Szparagi z majonezem bekonowym, szakszuka z groszkiem i bobem… Najlepsze zieloności sezonu chcą trafić na Twój stół! 50
    • CZAS NA RABARBAR. Nie tylko na słodko. I nie tylko dla dzieci 58
    • WIOSENNA JAGNIĘCINA. Z ciepłą sałatką z ziemniaków i oliwek. Zrobi wrażenie na gościach 62
    • BROKUŁY GAŁĄZKOWE. Z pesto, pieczone, podane jako gratin z pysznymi dodatkami. Pora na nie! 64
    • POTRAWKA Z RYŻU JOHNA TORODE’A. Na piątkowy wieczór. Z zapasów z całego tygodnia 68
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę