Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2018

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Czy znacie najmodniejsze danie sezonu? To oczywiście tacos! Dlatego w kwietniowym GoodFood nie brakuje przepisów na oryginalne meksykańskie kąski (s. 20). W tym numerze zamieściliśmy także porady szefa kuchni BBC jak prawidłowo piec dania. Jeśli chcecie, by Wasze pieczenie zawsze były soczyste, przeczytajcie koniecznie! (s. 46).

 

Wraz ze zbliżającą się wiosną wielu z nas szuka diety, która pomoże zadbać o sylwetkę. Wysokobiałkowe śniadanie autorstwa guru fitnessu (s. 41), tadżin w wersji wegańskiej (s. 42) oraz dania z indyka (s. 51), to tylko niektóre z proponowanych przez nas potraw, które włączone do codziennego menu pomagają pozbyć się pozimowych zapasów energii :) Zaś tym, którzy nie muszą dbać o linię, polecamy dania z makaronem (s. 52) - aż kilkanaście receptur na aromatyczną włoską pastę - oraz przepisy na zabawne wiosenne słodkości (s. 62).

 

Z kolei smakoszom, którzy pragną gruntownie przygotować się na Warszawski Festiwal Piwa, polecamy przepisy z tym niecodziennym składnikiem (s. 36). Ilu z Was wie, że genialnie podkręca on smak czekoladowych deserów? A jeśli nie zdążyliście zrobić zapasów na święta, skorzystajcie z naszego błyskawicznego menu (s. 93). Dzięki nam poświęcicie minimum czasu na gotowanie, a maksimum na przyjemność degustacji i bycia z bliskimi.

 

Wesołych Świąt Wam życzymy!
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Prześledź kulinarne trendy wydawnicze, naucz się urządzać przyjęcia na balkonie, upiecz pyszne bułeczki z krzyżykiem, zrób pikantną granolę oraz przekąski w tempurze, które są teraz hitem 9
    • TAK SIĘ GOTUJE W EL PASTOR Tacos to jedna z najmodnieszych przekąsek. Poznaj meksykański dekoder smaku i sprawdzone przepisy, będące kwintesencją meksykańskiej kuchni 20
  • W tym miesiącu
    • WIOSENNE BOGACTWO Krab z chili po singapursku, jednogarnkowa zapiekanka z kurczakiem, smardzami i szparagami, pappardelle z masełkiem szczawiowym i orzeszkami pinii i wiele innych 26
    • TAJEMNICZY SKŁADNIK Kojarzy się z wytrawnymi daniami, ale niewielu z nas dodawało go do deserów. Przekonujemy, że najwyższy czas zacząć! 36
  • Zdrowo na co dzień
    • WYSOKOBIAŁKOWE ŚNIADANIE WICKSA Guru fitnessu przygotowuje smażone danie, po którym nie musisz mieć wyrzutów sumienia 40
    • WEGAŃSKI TADŻIN Niomi Smart – blogerka kulinarna, która bije rekordy popularności – przekonuje, że wegańskie znaczy nie tylko zdrowe, ale i pyszne 42
    • MISSION IMPOSSIBLE Prosty lunch z łososiem, cytryną i kaparami dostarczy ci kwasów omega-3 i dwie z pięciu porcji warzyw i owoców. Nie przytyjesz po nim ani grama choć jest bardzo sycący 44
    • TECHNIKI TOMA Szef kuchni stacji BBC uczy nas, jak piec, by potrawy były soczyste i miały mnóstwo smaku 46
    • SZYBKA REAKCJA NA GŁÓD Pieczony indyk, jakiego nie znałeś 51
    • BOHATER DOMOWEJ SPIŻARNI Makaron w kilkunastu odsłonach 52
    • SMAKOŁYKI Z PRZYMRUŻENIEM OKA Kreatywne pomysły na desery dla dzieci 62
  • Historie od kuchni
    • LOKALNY BOHATER Hala targowa, która wspiera rolników i producentów lokalnych przysmaków 68
    • MOJE ŻYCIE NA TALERZU Gary Barlow o potrawach swojego dzieciństwa 70
    • SZEFOWE KUCHNI NA MEDAL ODPOWIEDZIALNE ZAKUPY Wszystko, co warto wiedzieć o FairtradeBruschetta 72
  • Inspiracje
    • ZRÓB TO Z JAJEM! Pomysłów na dania z jednym z najpopularniejszych składników nigdy za wiele 82
    • WŁOSKIE DOLCE VITA Znakomite desery rodem z Italii z pewnością pomagają osłodzić egzystencję 89
    • PROŚCIEJ SIĘ NIE DA Wielkanoc last minute. Łatwe menu dla 6 osób Co numer 93
    • SZKOŁA GOTOWANIA Nawet jeśli gotujesz nie od dziś, możesz znaleźć tu coś dla siebie. Kuchenne triki, ciekawostki, smaczki 97
    • PRZEPISY NASZYCH CZYTELNIKÓW Pakory dopracowane do perfekcji 104
    • JUŻ ZA MIESIĄC Maj będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli zainspirujesz się naszymi przepisami. Będzie sezonowo, smacznie i, rzecz jasna, zdrowo! 106
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę