Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 12/2017

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Zwykle, żeby przyrządzić wszystkie świąteczne potrawy, musieliście brać kilka dni urlopu? Mieliśmy ten sam problem, dlatego przygotowaliśmy przepisy na rodzinne przyjecie bez wysiłku (s. 32). A gdy po świętach najdą was wyrzuty sumienia („Po co ja tyle jadłam?!”), sprawdźcie propozycje naszego guru fitnessu na lekki posiłek, który usatysfakcjonuje ciało i dusze, a na dodatek pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówce (s. 63).

Są tacy, którzy lobia pichcić wytrawne smakołyki, ale do pieczenia ciast maja dwie lewe ręce. Z nami wam się uda! Wystarczy, ze wykorzystacie nasz przepis na najłatwiejszy na świecie keks (s. 66). Dobierzcie do niego prosta polewę: czekoladowa, cytrynowy lukier albo zwyczajnie posypcie go cukrem pudrem. Lub wilgotna polewę udekorujcie kolorowa posypka - uzyskacie efektowny finish, który zachwyci małych i dużych.

Bo w święta nie chodzi wcale o to, by gotować do upadłego, ale by cieszyć się, że wciąż jesteśmy razem, blisko!

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić modne frytki z halloumi, wypróbuj fenomenalne dodatki do ostryg, sprawdź, jak imprezować w dobrym stylu, prześledź nowości rynkowe 9
    • WYWIAD NUMERU. Daria Ładocha w inspirującej rozmowie o swojej pasji, rodzinie i planach na przyszłość 19
    • IMPREZOWY PRZEWODNIK. Które dania przyrządzić z wyprzedzeniem? Jak gotować, żeby się nie napracować? Jakie potrawy są imprezowym pewniakiem? I wiele więcej! 26
  • W tym miesiącu
    • ŚWIĄTECZNE PRZYJĘCIE. Uroczyste, smakowite menu, do przygotowania którego nie trzeba brać kilku dni urlopu 32
    • GWIAZDA NA SALONACH. Jedna z najbardziej wszechstronnych i najchętniej kupowanych ryb w kilku niebanalnych odsłonach 40
    • TOM KERRIDGE ZAPRASZA. Gdy skończyły ci się pomysły na wyrafinowaną kartę dań, sięgnij po sprawdzone przepisy szefa kuchni stacji BBC 44
    • MODNE PRZEKĄSKI. Gardzisz tradycyjnym szwedzkim stołem z podmokłymi kanapkami i nudnym garni? Zdaj się na kreatywną Gizzi Erskine 52
  • Zdrowo na co dzień
    • NIE TYLKO NA ŚNIADANIE. Zabawne, na ostro, z lawiną dodatków... Nieważne, jakie naleśniki lubiłeś – od teraz pokochasz je wszystkie! 57
    • ZADBAJ O FORMĘ... MIMOCHODEM. Guru fitnessu zdradza ci swój light przepis, który pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówceHistorie od kuchni 63
    • PODZIEL SIĘ PRZEPISEM. Do pieczenia ciast masz dwie lewe ręce? Zrób z nami najprostszy na świecie keks 66
    • KUCHNIA KAUKAZU. Oryginalne smaki Gruzji i innych krajów regionu przyrządzone z sercem przez Olię Hercules 67
    • MEL C POLECA. Piosenkarka szczerze o potrawach swojego dzieciństwa i problemach okresu dorastania 74
    • PRZEPIS Z OKŁADKI. Elegancki brytyjski klasyk w nowej, „pasztecikowej” odsłonie, w wykonaniu sędziego kultowego programu MasterChef 76
  • Inspiracje
    • GOTOWANIE DLA DZIECI. Rwana wieprzowina, chili w wersji wege, groszkowe guacamole, czyli niezobowiązujące przyjęcie (nie tylko) dla najmłodszych 79
    • UPIECZEMY DZIŚ BAŁWANA? Z poważną miną zaproś do przygotowania wykwintnego tortu każdego, kto jest pod ręką, a nikt się nie domyśli, że masz w zanadrzu zabawną niespodziankę 86
    • NIC NIE MOŻE SIĘ ZMARNOWAĆ! Mamy dla ciebie mnóstwo pomysłów na dania do przygotowania między świętami a sylwestrem 88
    • SZKOŁA GOTOWANIA. Jak elegancko zachować się na przyjęciu, ile dań przygotować na różnej wielkości imprezy, sekret idealnego ciasta – jednym słowem, kuchenne triki, ciekawostki, smaczki 97
    • PODWÓJNA PRZYJEMNOŚĆ. Szakszuka po brytyjsku 104
    • ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH. Pomożemy ci pysznie i niebanalnie wkroczyć w nowy rok 105
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę