Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 9/2017

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Nieważne, czy uczyliście się gotować w szkole, czy też oglądając Delię lub Nigellę - niektóre zasady wydadzą ci się znane. „Nie przestawaj mieszać risotta”, „ugniataj ciasto przez 10 minut, aby gluten osiągnął pożądaną strukturę”, „wrzucaj makaron do głębokiego garnka, pełnego gotującej się wody.” Lecz czasy oraz technologie się zmieniły, a wraz z nimi to, w jaki sposób gotujemy - tak Cassie Best, redaktorka kulinarna GoodFood, która stworzyła dla naszego magazynu setki przepisów - rozpoczyna zdradzanie swoich skrzętnie skrywanych kulinarnych sekretów (s. 24). Lektura obowiązkowa!

W tym numerze polecamy wam również pourlopowy poradnik przetrwania (s. 44). Przyda się on tym, którzy mają dzieci, tym, którzy nie widzą świata poza biurem, i tym, którzy nie lubią gotować ani zmywać (Pyszna zupa w 5 minut? Ależ tak! – s. 47). Jeśli chcesz zabłysnąć na salonach, przeczytaj tekst „Brzmij jak sommelier” (s. 103), a jeżeli pragniesz udoskonalić warsztat, prześledź naukę krojenia w Szkole gotowania (s. 105). Znajdziesz tam mnóstwo trików, które docenią zarówno wielbiciele prostej, domowej kuchni, jak i ci, którym marzy się kulinarny Koh-i-noor.

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Przygotuj zachwycający poncz Wilhelminy (bestseller hotelu Zetter Townhouse w Londynie), daj się zaprosić na genialne naleśniki znakomitego szefa kuchni Bogdana Gałązki, odwiedź festiwal tortów artystycznych, zaprzyjaźnij się z pszczołami z Teatru Wielkiego Opery Narodowej w Warszawie 9
  • W tym miesiącu
    • ZMYSŁOWE OWOCE Z AKSAMITNĄ SKÓRKĄ. Miodowy smak późnych fig świetnie komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi daniami. Skuś się na obie wersje! 18
    • KULINARNE SEKRETY. Doświadczona redaktorka Cassie Best zdradza, jak gotować szybciej, smaczniej i bez konieczności używania skomplikowanych sprzętów. Gwarantujemy, że rezultat mile Cię zaskoczy 24
    • PRZECHOWAJ URODZAJ. Aromatyczny, gęsty czatnej śliwkowy z dodatkiem marynowanych cytryn, podkreśli smak Waszych ulubionych mięsnych dań 35
    • SEZONOWA KUCHNIA TOMA. Gratin z mangoldu, brunchowe clafoutis z kandyzowanym boczkiem, comber z sarniny w sosie jeżynowym... To nie menu z modnej restauracji, tylko dania do wypróbowania w Twoim domu 36
  • Zdrowo na co dzień
    • POURLOPOWY SURVIVAL. Wykorzystaj nasze pomysły, by łatwiej przystosować się do pourlopowej rzeczywistości. Pomogą Ci w tym nasze pomysły na: praktyczne jednogarnkowce, błyskawiczne zupy, pełne witamin lunche i smakowite lunchboxy dla najmłodszych 44
    • DODAJ TYLKO PESTO. Niepozorna, zielona pasta zamknięta w małym słoiczku, pomoże ożywić każdy posiłek – od śniadania, po kolację 54
    • NOWE PRZEPISY NA DANIA W TYGODNIU. Przyrządzisz je bez wysiłku! 56
    • SUPERCHRUPIĄCY BOCZEK. Soczysta pieczeń z apetycznie wyglądającą skórką oraz mnóstwo resztek, z których szybko coś przygotujesz 64
    • ZAWSZE W DOBREJ FORMIE. Pikantne, bezmięsne danie, które ma całe mnóstwo składników odżywczych, da Ci energię na cały dzień 69
  • Historie od kuchni
    • ZDROWIE NA TALERZU. Opowieść Sophie Manolas pokazuje, że zdrowe odżywianie może być skutecznym lekarstwem na przewlekłą chorobę i... sposobem na życie 70
    • POŁÓW DNIA. Wyśmienite owoce morza z małej, nadmorskiej budki 78
    • MEL GIEDROYC I JEJ RODZINNE TRADYCJE KULINARNE 80
    • NAJPYSZNIEJSZE 24 GODZINY ŻYCIA 82
  • Inspiracje
    • TAJSKIE CURRY Z RĄK MISTRZA 84
    • NIEBANALNY TORT WARZYWNY 86
    • CHRUPIĄCY POCZĄTEK DNIA 89
  • Podróże
    • MEDIOLAN OCZAMI JUSTYNY CZEKAJ-GROCHOWSKIEJ 96
  • Co numer
    • W ROLI SOMMELIERA Fascynujące porady doświadczonej redaktorki 103
    • SZKOŁA GOTOWANIA 105
    • 2 W 1 Kruche prostokąty z nadzieniem à la Melba 112
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę