Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2017

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Moda na domowe, nieskomplikowane wypieki wraca, więc w tym numerze z przyjemnością prezentujemy pomysły na słodkości retro (s. 76), idealne na spotkanie w kobiecym gronie, przy kubku herbaty lub filiżance kawy. Te przepisy warto mieć pod ręką. Może sięgną po nie w przyszłości nasze dzieci? Zachęcajmy je do gotowania od najmłodszych lat. Największą radość sprawi im dekorowanie, np. słodkiego kurczaczka (s. 42), ale samodzielnie zrobiony obiad - kurczak i spaghetti z sosem pomidorowym (s. 70) - to też nie lada powód do dumy.

 

Własnoręcznie przygotowany wypiek potrafi więcej powiedzieć niż słowa czy bukiet, proponujemy więc uhonorowanie bliskich nam osób ciastami i ciasteczkami (s. 102) zainspirowanymi kwiatami - naprawdę robią wrażenie! Będą też idealnym zwieńczeniem wielkanocnej uczty, na którą zapraszamy od s. 26. A jeśli chcesz oszołomić znajomych, zaproś ich na skosztowanie malezyjskich specjałów (s. 97). Specjalnie stworzone dla Good Food receptury przenoszą w inny świat, ale ich autorka zadbała, by dania były nietrudne w przygotowaniu.

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić popping i przygotuj sałatkę z ekspandowanymi zbożami, zobacz nowe produkty na rynku, zainspiruj się książkami kucharskimi oraz poznaj ciekawostki żywieniowe 9
    • W PIĘCIU SMAKACH Oryginalne pomysły na tosty 11
    • MODNY DRINK Piña colada w nowej odsłonie 13
  • W tym miesiącu
    • ZIELONA BOMBA Nasyć się smakiem i urodą awokado, dodając je do sałatek, przekąsek i deserów. Rozgniecione, zmiksowane, a nawet grillowane 18
    • PRAWDZIWA UCZTA WEDŁUG JOHNA TORODE’A 26
    • LENIWY BRUNCH NA SŁODKO 34
    • PAELLA, CZYLI JEDNOGARNKOWA KOLACJA NA PONIEDZIAŁEK 36
    • RYBA Z FRYTKAMI PO AZJATYCKU – POCZĘSTUJ PRZYJACIÓŁ 38
    • DODATKI W WERSJI SLOW 40
    • MALI CUKIERNICY PIEKĄ NA ŚWIĘTA 42
    • CYTRYNOWO-MARCEPANOWE BUŁECZKI Z KRZYŻYKIEM 46
    • WIOSENNY OBIAD Rosie serwuje pieczoną wieprzowinę, ziemniaki w stylu Hasselback i deserki z amaretti 48
  • Zdrowo na co dzień
    • AKCJA REGENERACJA Węglowodany i białko – wzmocnij się po treningu 53
    • TACOS Z KURCZAKIEM Odchudzone przez Angelę uzależniają równie mocno jak meksykański oryginał 54
    • 10 PRZEKĄSEK Podjadaj bez wyrzutów sumienia, bo każda z nich ma mniej niż 150 kalorii 56
    • ZDROWE I SZYBKIE Posiłki, które dodadzą Ci sił w pracowite dni 58
    • NIEZŁA SZTUKA Nowe pomysły na ryby 62
  • Historie od kuchni
    • ZIELONI KUCHARZE Poznaj szefów kuchni, którzy postawili na ekologię 64
  • GF Inspiruje
    • UGOTUJ Z DZIEĆMI Kąski z kurczaka i spaghetti z sosem pomidorowym 70
    • MUSZLE I MUSZELKI Barney zaprasza na sercówki, małże i omułki 72
    • SŁODKIE DO HERBATY 6 ciast i ciasteczek retro – nostalgiczne babcine receptury 76
    • CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo mamy dania z sezonowymi warzywami 86
    • Z MYŚLĄ O JUTRZE Ciasto czekoladowo-sezamowe, pikantna potrawka i quiche – zrób je w weekend, a będą jak znalazł w zabiegane dni 92
  • Podróże
    • MALEZJA NA TALERZU Zwyciężczyni MasterChef zabiera nas w smakowicie egzotyczną podróż 97
    • KLUB CIAST Inspirowane kwiatami ciasta znaczą więcej niż świeży bukiet 102
    • WYPATRZONE NA BLOGU Magdalena Reszela prezentuje Tort makowo-cytrynowy z lemon curd 108
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę