Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 2/2017

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

W lutowym numerze rozsmakowujemy się w tradycyjnej kuchni chińskiej (s. 90) oraz wyruszamy w podróż do Kapsztadu w poszukiwaniu oryginalnych, egzotycznie kolorowych dań Południowej Afryki (s. 85). Cieszymy się ciastami i ciasteczkami robionymi z miłością (s.28) - i to nie tylko z okazji walentynek.

Wgryzamy się w soczyste steki - Tom Kerridge zdradza nam, jak przyrządzić je po mistrzowsku (s. 66). Od rana zapalamy słońce marmoladą z sewilskich pomarańczy (s. 37). Przygotowujemy też rozgrzewające potrawy z topinamburu (s. 60) - odkrywamy na nowo to zapomniane warzywo, prawdziwy skarb zimowej ziemi.

Nie czekaj aż do wiosny, bo już w lutym możesz jeść świeżo, smacznie i zdrowo!

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Zrób wietnamską kawę jajeczną, odwiedź festiwale kulinarne, zajrzyj do modnej restauracji i poznaj nowe produkty na rynku 7
    • ŚWIĘTUJ STYLOWO. Czerwone bąbelki i przekąska z brie – idealny początek randki 9
    • W PIĘCIU SMAKACH. Kolby kukurydzy w oryginalnych posypkach 11
    • CIEPŁE PRZEKĄSKI. Sprawdzą się jako dodatek do dania głównego lub na lunch 15
  • W tym miesiącu
    • NALEŚNIKOWA PLANETA. Pankejki, dosy, bliny... Przygotowujemy najsmaczniejsze naleśniki z różnych stron świata 16
    • KOLACJA NA WALENTYNKI. Oczaruj swoją drugą połówkę wyjątkowym jak ona menu 24
    • WYPIEKI OD SERCA. Zrobione z miłością ciasta i ciasteczka uwiodą każdego 28
    • KOSMICZNE CIASTECZKA. Stwórz z dziećmi jadalny Układ Słoneczny 34
    • SŁOŃCE W SZKLE. Zimą też można robić przetwory. W lutym zamykamy w słoikach sewilskie pomarańcze, na które trwa właśnie sezon 37
    • ŁOSOŚ W PAPILOTACH. Rozpływa się w ustach, a przepis na niego od razu zapadnie Ci w pamięć 42
  • Zdrowo na co dzień
    • DANIA NISKOKALORYCZNE. 5 smakowitych propozycji, by zadbać o figurę przed wiosną 43
    • DIETA A WIEK. Co jeść, aby w każdej dekadzie życia zachować zdrowie i sprawność 48
    • LŻEJSZA WERSJA. Odchudzone a nadal smaczne kofty jagnięce w sosie curry 50
  • Historie od kuchni
    • RODZINNY OBIAD. Szef z gwiazdką Michelin najbardziej lubi gotować dla swojej rodziny. Jego przepis na dobry obiad? Prostota, lokalne produkty i szczypta miłości 52
  • GF Inspiruje
    • CZAS NA TOPINAMBUR. Zimowy skarb ziemi oczarowuje smakiem w ciepłych sałatkach, zupach i daniach głównych 60
    • MODNE WEGE. Tajski ryż brokułowy podkręcony ostrzejszymi przyprawami – gwarantujemy, że skuszą się na niego nie tylko wegetarianie 64
    • STEK DO PARY. Czyż istnieje lepszy kawałek mięsa do podziału dla dwojga niż grubaśny stek? Zapraszamy więc na mistrzowską wołowinę 66
    • CO NA KOLACJĘ? Ożyw zgrany repertuar kolorowymi i szybkimi w przygotowaniu daniami 73
    • WYSZŁY Z PUSZKI. Fasola, mleko skondensowane, pomidory... – masz półkę pełną puszek, a my mamy moc pomysłów, jak je wykorzystać 80
  • Podróże
    • MENU Z KAPSZTADU. Nie bój się egzotycznych nazw, tylko pozwól się zaskoczyć smakami i gorącymi kolorami kuchni Południowej Afryki 85
    • CHINY TRADYCYJNIE. Kaczka po pekińsku, zupa z kukurydzy, nadziewane ogórki i żeberka na ostro – flagowe dania różnych części Państwa Środka 90
  • Co numer
    • KORZENNE CIASTO. Kokosowe, pachnące jak chai latte – i tak łatwe do zrobienia! 96
    • ZIMOWE MENU. Tom Kerridge serwuje grillowaną makrelę, zapiekankę z jagnięciny i rzepy oraz rabarbar pod imbirową kruszonką 98
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Na owoce morza w azjatyckim stylu zaprasza autor bloga Kulinarny Odjazd 104
    • SZKOŁA GOTOWANIA. Radzimy, jak zmagać się z kulinarnymi wyzwaniami i odkrywamy tajniki warsztatu mistrzów kuchni 106
    • CO NA STEK. Dowiedz się, jaki kawałek wołowiny kupić na konkretny rodzaj steku 108
    • PODAJEMY HOMARA. Wybierz mięso do ostatniego smacznego kęska i zaserwuj je w supermodny sposób 110
    • JUŻ ZA MIESIĄC… Przygotowujemy się do słodkiej Wielkanocy, pieczemy z kwiatami i robimy wystawny obiad z combrem jagnięcym 113
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę