Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 1/2017

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Styczniowy numer to kraina obfitości i kulinarnych szaleństw...  Czekolada. Karmel. Bezy. Suflety. Tropikalne owoce. Ciasta, ciasteczka, desery. Maślane zapiekanki. Pieczone mięsa. Zapraszamy na absolutnie niesamowite czekoladowe wariacje, na specjały, ociekające karmelem - nie tylko na słodko. Na naszych łamach znajdziecie też przepisy na wypieki i desery, nasycone aromatem cytrusów i tropikalnych owoców. Proponujemy domową ucztę, w której podano smakowite dania, pełne masła, śmietany, rozpływających się serów, mięs, ociekających sosem. Raz w roku zjedzmy je bez wyrzutów sumienia.

 

Zapraszamy też na karnawałowe przyjęcie z przyjaciółmi. Urządzamy je w stylu skandynawskim - będą wyszukane przekąski z ogólnie dostępnych składników, pomysłowe drinki. Good Food, mimo karnawałowego rozpasania, nie zapomina o zdrowej kuchni. Wśród propozycji: 7-dniowa dieta, która pozwoli zrzucić kilka kilogramów i lepiej się poczuć, desery z obniżoną zawartością cukru, przepisy na lekkie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe.

 

Smacznego! Oraz szczęścia i zdrowia w Nowym Roku! Niech spełnią się Wasze marzenia... Także te kulinarne. W tym staramy się pomóc, jak tylko możemy :)

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Sprawdź, co jest najlepsze zimą 9
    • BROWNIE Z NIESPODZIANKĄ. Burak wśród składników – mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu 17
  • W tym miesiącu
    • KORZENIE JAK MARZENIE. Gwiazdą sezonu są warzywa korzeniowe. W naszych zapiekankach, placuszkach, sałatkach przestają być zwykłe i skromne 18
    • SŁONECZNE WYPIEKI. Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz! 28
  • Zdrowo na co dzień
    • ŁOSOŚ Z FENKUŁEM. 5 składników, chwila w kuchni i można siadać do stołu 33
    • PEŁNIA SMAKU. Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej 34
    • BEZGLUTENOWY PUDDING. Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś 36
  • 7-DNIOWA DIETA. Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na
    • śniadania, obiady i kolacje 37
  • Historie od kuchni
    • CZEKOLADA, JAKIEJ NIE ZNALIŚCIE. Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć ze szczęścia! 55
    • GRZESZNY KARMEL. Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery 61
  • GF Inspiruje
    • ŚWIĘTUJ PO SKANDYNAWSKU. Na dobre wejście w Nowy Rok – intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy 70
    • BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA. Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych 78
    • W ZIMOWĄ NIEDZIELĘ. Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser 88
    • RYBNA KOLACJA. Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina 94
  • Podróże
    • KUCHNIA CHIŃSKA NA NOWO. Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach 98
    • SMAK INDII. Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne – ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą… 106
  • Co numer
    • SŁOŃCE W DESERZE. James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują 112
    • KLUB CIAST. Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku 118
    • MIGDAŁY. Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść 124
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Na wegańskie imprezowe przekąski zaprasza autorka bloga eksperymentalnie.com 126
    • JUŻ ZA MIESIĄC… Podamy homara oraz naleśniki na wiele sposobów 129
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę