Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 12/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Wigilia to czas tradycyjnych potraw, na które czekamy cały rok. Tym razem możesz nie przygotowywać tych smakołyków w ilościach przemysłowych, by dojadać je przez kolejne kilka dni. W Good Food skupiamy się bowiem na przepisach na uroczyste dania na świąteczny, powigilijny czas (oczywiście sprawdzą się też na inne wyjątkowe okazje). Zobacz, jakie propozycje z francuskiej kuchni ma Raymond Blanc (s. 67), a co kusi na stole Cassie Best (s. 24). Jeszcze zdążysz je wypróbować i zaskoczyć gości!

Do kulinarnych podróży po smakach zaproś dzieci. Teraz, w zabiegane dni, każda chwila razem jest na wagę złota. Zacznijcie od rzeczy łatwych, a przy tym dających mnóstwo frajdy, np. łańcucha z pierniczków oraz piankowych bałwanków w słoikach (s. 90 i 92). Grudzień, czyli święta – któż z nas nie ma takich skojarzeń?

Ten miesiąc to oczywiście nie tylko Boże Narodzenie. W tym numerze nie mogło więc zabraknąć przepisów na kolacje do zrobienia w maksymalnie 20 minut (s. 78) oraz dania, które rozgrzeją i podniosą na duchu w zimne, ciemne dni (s. 55).

Smacznych świąt Bożego Narodzenia i wielu kulinarnych olśnień w nowym roku!

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Włoska słoninka, czyli zdrowy tłuszcz. Plus: ciekawostki, polecane produkty i garść porad 9
    • W PIĘCIU ODSŁONACH. Jabłka na patyku w oryginalnych smakach 11
    • CZAS NA KOKTAJL. Autorski przepis na drink z tarninowej nalewki 15
    • PREZENTY. Mikołaj też coś przygotował pod choinkę 20
  • W tym miesiącu
    • SPRYTNE PRZEPISY. Choinka z pieczywa czosnkowego oraz tarta z brie i jabłkiem to tylko niektóre propozycje Cassie Best na drugi dzień świąt 24
    • RODZINNY CZAS. Dobrze się baw i ciesz wspólnie spędzonymi chwilami z dziećmi, robiąc słodkie smakołyki 30
    • CIUT INACZEJ. Mieszamy w tradycyjnych przepisach, by spróbować nowych. Co powiesz na tort milionera? 34
    • SMAKI GRUDNIA. Nie trzeba czekać na wyjątkowe okazje, żeby cieszyć się tym, co teraz najlepsze: klementynkami, żurawiną, kasztanami i brukselką 46
  • Zdrowo na co dzień
    • NA ROZGRZEWKĘ. Minestrone z indykiem – idealna zupa na zimowe dni 55
    • SYCĄCE I LEKKIE. Dania poprawiające nastrój w każdym dniu tygodnia: od makaronu z łososiem, przez burgery z buraczkiem, po meksykański kociołek 56
    • BEZ MLEKA LUB GLUTENU. Niebiańsko pyszne wypieki przygotowane przez zwycięzcę Great British Bake Off – dla tych dbających o zdrowie... i dla łasuchów 62
  • Historie od kuchni
    • JOYEUX NOËL. Suflet z serem Comté, pieczona gęś, ziemniaczki z bekonem i persiladą – to początek świątecznego francuskiego menu, na które zaprasza Raymond Blanc 67
  • GF Inspiruje
    • OSTATKI: UPCYCLING. Resztki po grudniowych biesiadach? Z nami wyczarujesz z nich świetne, pełnowartościowe posiłki 75
    • CO NA KOLACJĘ? Zapraszamy na inspirowane kuchniami świata ciepłe dania, które przygotujesz w maksymalnie 20 minut 78
    • ZROBIONE Z MIŁOŚCIĄ. Szukasz pomysłu na własnoręcznie wykonany prezent? Domowe smakołyki są zawsze mile widziane! Bo kto nie doceni syropu pierniczkowego czy solonej czekolady z bakaliami... 86
    • MAGICZNA OPRAWA ŚWIĄT. Rękodzieła ciąg dalszy – zachwyć gości jadalną choinką z babeczek i napełnij dom aromatem pierniczków 90
    • ŚWIĘTA NA NOWO. Wszyscy kochamy ich tradycyjną stronę, co nie znaczy, że nie można ich wzbogacić kilkoma trikami i niespodziankami dodającymi im odrobinę współczesnego charakteru 96
  • Podróże
    • PUDDINGI. Wybieramy się na Wyspy Brytyjskie w poszukiwaniu sekretu tych klasycznych deserów 106
    • KLASA MISTRZOWSKA. Ciasto z mięsnym farszem i żurawiną – prosto z Australii Co numer 112
    • UROCZYSTE MENU. Tom Kerridge serwuje w pierwszy dzień świąt bułeczki z homarem, kuropatwy w cydrze, purée z wędzonym masłem i krem z sorbetem herbacianym – do dłuuugiego celebrowania chwil dla dwojga 116
    • KLUB CIAST. Gwiazdka z nieba wprost na Twoim stole, a to dzięki przepisowi na wypiek z niespodzianką w środku 122
    • PRZETESTUJ W KUCHNI. Dzielimy się praktycznymi poradami i sprytnymi patentami, żebyś lepiej radził sobie z kuchennymi wyzwaniami 124
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Zen w kuchni: piernikowa rolada z makiem i żurawiną według pomysłu Małgorzaty Kity 126
    • JUŻ ZA MIESIĄC… My się zimy nie boimy, bo serwujemy gorące pyszności 129
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę