Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 11/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Gdy nadchodzi listopad, narzekamy, że jest szary i deszczowy. Najnowszym numerem Good Food chcemy sprawić naszym czytelnikom niespodziankę, przełamać listopadowe smutki. Proponujemy Wam pierwsze przymiarki do Świąt Bożego Narodzenia. Już od dziś możecie zabrać się na przedświąteczne przygotowania, zaplanować zakupy i kolejność pracy. Wypróbować przepisy, by nie robić tego w ostatniej chwili. Wśród naszych propozycji jest pieczony indyk, a do niego oryginalne dodatki i absolutnie wspaniałe sosy. Jest też pieczona szynka i polędwica wołowa, kulebiak z łososiem i wykwintna wegetariańska zapiekanka. Są sałatki, przystawki, polecane przez znanych szefów kuchni i autorki kulinarnych książek. Ryby, warzywa, owoce morza w najróżniejszych kombinacjach - pysznie skomponowane, pięknie podane.

 

Na poprawę humoru, jak wiadomo, najlepiej działają słodkości. Pod tym względem listopadowy Good Food nie zawiedzie nikogo: bezowy wieniec z owocami, czekoladowe ptysie, piernikowy tort, płonące ciasto, babeczki z bakaliami, pralinki z alkoholowym nadzieniem… Jest tych pyszności dużo, dużo więcej - sprawdźcie w numerze. Przepisy, które proponujemy w tym wydaniu nadają się na różne wyjątkowe okazje: imprezy rodzinne, niedzielne obiady, przyjęcia w gronie przyjaciół czy romantyczne kolacje. Nie zabrakło też, jak zwykle, zdrowych i smacznych potraw do przygotowania na co dzień. Niech listopad będzie pyszny! I kreatywny :)

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Świeżo wyciskane, kolorowe soki, jako lekarstwo na zimowe przeziębienia oraz smutki. Plus herbaty, zupy i kilka innych rzeczy, których warto spróbować 9
    • CZAS NA KOKTAJL Drinki na uroczyste okazje. Z czekoladą, pomarańczą, bakaliami 12
    • TABULI Z PIECZONYM KALAFIOREM Lekkość i samo zdrowie. Kaszę kuskus zastępuje kalafior 17
  • W tym miesiącu
    • PODANO DO STOŁU Pieczony indyk? Tak! Postaw go na świątecznym, polskim stole, a wokół wyjątkowe dodatki i sosy 18
    • PORZĄDNE MIESZANIE Szalone przepisy na świąteczne wypieki. „Błyszcząca bombka”, płonące ciasto grudniowe, ciasto Confetti… Od samych nazw kręci się w głowie 32
    • TWÓRCZE POMYSŁY Trufle, pralinki i domowy zielnik. Wybieraj, co komu dasz w prezencie 44
  • Zdrowo na co dzień
    • KOLACJE Szybko, łatwo, zdrowo. 10 pomysłów na małe, wieczorne co nieco, wśród nich: dahl z dynią, jajka, bekon i chapati, krewetki z harissą, łosoś w orzechach z jarmużem 49
    • DLA POKRZEPIENIA I OSŁODY Maślany pudding&owoce pod kruszonką, czyli coś słodkiego na ciepło 61
    • SERWUJEMY BRUNCH Późne śniadania, w sam raz na niedzielę, święta i każdy dzień, kiedy zechcesz poleniuchować 64
  • Historie od kuchni
    • KOCHAMY PIERNIKI. Robimy z nich na przykład tort (ten z okładki) albo piernikowe sweterki 70
    • CUKIER&PRZYPRAWY Poznaj historię pierników od starożytności do dziś 76
  • GF Inspiruje
    • ZERWIJ Z TRADYCJĄ Szefowie kuchni, stali goście w programie BBC One „Sobota w kuchni” proponują kulebiak, pieczoną polędwicę, wegetariańską zapiekankę 78
    • TYLKO DLA DWOJGA Żona kucharza gotuje. Będzie kaczka, sałatka z homarem, galaretka z winem 88
    • ŚWIĄTECZNA SZYNKA TOMA Tom Kerridge poleca sprawdzone „patenty” 90
    • SPEKTAKULARNY FINISZ Desery, które zastąpią świąteczne dekoracje. Ptysie, bezowy wieniec 94
  • Podróże
    • PRZYNIEŚ DANIE NA PRZYJĘCIE Autorki książek kulinarnych polecają wyjątkowe potrawy z rodzinnych stron 100
  • Co numer
    • ZACZNIJ UCZTĘ W DOBRYM STYLU James Martin poleca pyszne przystawki i – jak zwykle – jest niezawodny 107
    • ŚWIĄTECZNE FANTAZJE W Klubie ciast bajkowe wypieki, w które warto zaangażować dzieci 114
    • SZKOŁA GOTOWANIA Jak zapanować nad żywiołem świątecznych przygotowań 122
    • WYPATRZONE NA BLOGU Diana Rusiłowicz poleca ciasto z koperkiem i placki ze śledziem 126
    • JUŻ ZA MIESIĄC… Jeszcze więcej świątecznych przepisów 129
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę