Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 10/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Gdy byłam nastolatką, mama do znudzenia powtarzała mi: "Córciu, zjedz coś ciepłego!". Wielu znakomitych szefów kuchni jest podobnego zdania, co większość mam: że to właśnie jesienne potrawy zasługują na miano dzieł godnych wielkiego alchemika. Bo choć symfonia soczystości i barw w wiosenno-letnich daniach nie ma sobie równych, to dopiero jesienna kuchnia, za sprawą aromatycznych przypraw i długiego procesu gotowania, ma w sobie coś z magii - o czym możecie się przekonać, przygotowując potrawy wzmacniające odporność (od s. 34).

 

Zwalczyć chandrę pomogą też ogniste kolory na talerzu - a w tym przoduje dynia (s. 17) - oraz oczywiście... słodkości. Najlepiej pachnące pieczonymi jabłkami i okraszone karmelem jak nasz tort (s. 110) lub zabawne jak halloweenowe smakołyki (s.28), którym nie oprą się nawet dorośli.

 

W poszukiwaniu rozgrzewających dań wybierzcie się też z nami w podróż do Indii. Na s. 102-108 odkryjecie różnorodność tamtejszej kuchni na przykładzie flagowego dania - curry. Smakowitych kuracji Wam życzę!

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Zrób z nami milkshake’a, na którego punkcie oszalał świat. Plus: ciekawostki, nowości rynkowe i porady 9
    • W PIĘCIU SMAKACH. Drobna przyjemność – podkręcone masełko 11
    • CZAS NA KOKTAJL. Autorski przepis na topowy drink 13
    • MA ZA SKÓRĄ. Czego nie wiesz o bananie 16
  • W tym miesiącu
    • APETYCZNE KRĄGŁOŚCI. Potrawka, wykwintny deser czy przystawka? Dynia jest tak uniwersalna, że wyczarujesz z niej każde danie 17
    • POLICZ DO. 10 Połowa z nas ugotuje z pamięci do 5 potraw. Podnosimy więc poprzeczkę, by znać aż 10. Na pierwszy ogień: kurczak z pieca 27
    • STRRRASZNIE PYSZNE. Cukierek i psikus w jednym, czyli słodkości na Halloween. Uwaga, potwornie kuszące też dorosłych 28
    • RENESANS BRUKSELKI. Wielki czas małej kapustki – w wyrazistym entourage’u i bez cienia goryczki zdetronizowała jarmuż 30
  • Zdrowo na co dzień
    • AKCJA: ODPORNOŚĆ. Dania główne i rozgrzewające zupy aż po brzegi wypełnione dobroczynnymi składnikami podkręcającymi Twój system immunologiczny 34
    • PIĘKNY UMYSŁ Co jeść, by zachować nasze centrum dowodzenia w dobrej kondycji 44
    • PUSZKA Z POMYSŁAMI. Studencka kuchnia? Znamy sposoby, by była pełnowartościowa, smaczna, szybka… i nadal niskobudżetowa 46
    • WARZYWA NA NOWO. Bakłażan w pikantnej, sycącej odsłonie. Gratka nie tylko dla wegan 52
    • GULASZ Z KLUSKAMI. Klasyk brytyjskiej kuchni, ale odchudzony o połowę. Tak samo smaczny, ale o niebo zdrowszy 54
  • Historie od kuchni
    • SZWEDZKI STÓŁ. Kto nie jadł klopsików z Ikei, ręka w górę! A teraz obydwie ręce na blat, by przygotować wyrafinowaną, zaskakującą prostotą kolację według oryginalnego menu 57
    • JEDZENIE NA FALI. Jack walczyła z pożarami, a potem z… jajkiem w mikrofalówce. Dziś wie, jak gotować w niej tanie i dobre posiłki 62
  • GF Inspiruje
    • CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo tu znajdziesz moc świeżych przepisów, z których wyczarujesz smaczne kąski w maksymalnie 20 minut. A jeśli Twój apetyt chwilowo znacznie przerasta możliwości finansowe, to też mamy coś w zanadrzu 68
    • WEGE NA SZYBKO. Pomysły na ciepłe dania – nie tylko dla tych, którzy ciepło myślą o zwierzętach 81
    • PIECZONY BAŻANT. Tom Kerridge przekona Cię do dziczyzny tym idealnym daniem dla początkujących 92
  • Podróże
    • DANIA JEDNOGARNKOWE. Idealnie sycące jesienią jednogarnkowce, w których buzują smaki z różnych zakątków świata 96
    • ORYGINALNE CURRY. Anjum Anand pokazuje regionalną różnorodność dania będącego synonimem indyjskiej kuchni 102
  • Co numer
    • KLUB CIAST. Nasza rada na spleen: jabłkowo-korzenny tort w koronie z karmelizowanych jabłuszek 110
    • SZEF KUCHNI POLECA. James Martin przygotowuje wyjątkową, „ognistą” kolację. A potem poleca smacznie celebrować leniwe poranki 112
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Może być i słodko, i superzdrowo, co udowadniają bułeczki Anny Englisz, blogującej dietetyczki 124
    • JUŻ ZA MIESIĄC. Zapowiedzi najciekawszych materiałów, które znajdziecie w następnym numerze 127
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę