Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 7-8/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

W wakacje wszystko jest bardziej. Powietrze uwodzi słodkim zapachem, częściej patrzymy w niebo, nawet przeciętne wino smakuje lepiej. Z myślą o tych, którzy tak jak my są fanami wypoczynku pod chmurką, przygotowaliśmy nasz urlopowy dodatek pt. „Jedziemy na kemping”. Znawczyni tematu Mary Cadogan, która nie zamieniłaby takich wakacji na żadne inne, radzi, co trzeba zabrać oraz które dania przygotować wcześniej w domu, a które zyskają niepowtarzalny smak, gdy zostaną przyrządzone pod chmurką.

A może urlop na słonecznym południu Europy? Jednak nie zawsze mamy czas i możliwości, aby wyjechać. Dlatego w tym numerze podpowiadamy, jak wyczarować oryginalne hiszpańskie smaki, nie ruszając się z domu. I jeszcze jeden temat dla tych, którzy zostają w mieście. Na wypadek kolejnej fali upałów (gdy gotowanie jest ostatnią rzeczą, o jakiej marzymy) przygotowaliśmy przepisy na smakowite dania, które nie wymagają stania przy kuchni.

 

Skoro mowa o wysokich temperaturach to uważajcie na wakacyjne słońce - potrafi mocno dać się we znaki naszej skórze. W dziale „Na zdrowie” przypominamy prostą prawdę, że stan cery i całego ciała odzwierciedla nasze menu. Młoda, zdrowa, promienna skóra jest w zasięgu naszych rąk, nawet gdy jesteśmy już dawno po trzydziestce. Wystarczy przestrzegać kilku, no, może kilkunastu prostych reguł. Koniecznie przeczytaj, co jeść, by wyglądać jak milion dolarów :-) Nie tylko w czasie wakacyjnego wypoczynku (o to łatwiej), ale i długo po nim. Życzymy Wam z całym zespołem pięknych wakacji!

  • W sezonie
    • Gwiazdy sezonu. Słodkie i wytrawne dania z warzywami, które właśnie w środku lata odkrywają przed nami pełnię swoich możliwości 18
    • Desery, które szczególnie pokochają owocowi skrytożercy 26
    • Wrzucić kurczaka na grill? Niby nic prostszego, a jednak to w recepturze i sposobie przyrządzania tkwi tajemnica idealnie wypieczonego, soczystego mięsa 30
    • Jedziemy na kemping EXTRA. Jedzenie pod gołym niebem należy do prostych życiowych przyjemności. Znawczyni tematu Mary Cadogan radzi, co przygotować wcześniej w domu, a co zyska niepowtarzalny smak, gdy zostanie przyrządzone dopiero pod chmurką 36
    • Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o tegorocznym. Festiwalu Dobrego Smaku, ale dobrze wiecie, że to właśnie my zagwarantujemy Wam najciekawszą relację 44
  • Na co dzień
    • Młoda, drobna, chrupiąca. Niepozorna kurżetka w kilku nowych, apetycznych odsłonach 49
    • Letni survival. Dania, które najlepiej sprawdzają się wtedy, gdy zaczynają się wakacje i dzieci są głodne nowych kulinarnych pomysłów 54
    • Pożywne i łatwe do przygotowania kolacje dla tych, którzy lubią wieczorem przekąsić coś na ciepło 61
    • A gdy nie masz czasu ani ochoty na gotowanie, sięgnij po jeden z tych smakowitych przepisów 70
  • Na zdrowie
    • Urlop na słonecznym południu Europy zawsze smakuje lepiej. Podpowiadamy, jak wyczarować oryginalne hiszpańskie smaki, nie ruszając się z domu 78
    • Elegancka, choć pełna bezpretensjonalnego uroku. Nawet na diecie trzyma fason. Oto Pavlova w wersji „minimum kalorii i tłuszczu – maksimum smaku” 86
    • Ile wody w wodzie? A ile mikroelementów, witamin i innych tajemniczych dodatków? Bierzemy pod lupę modne ostatnio wody, które podobno lepiej niż tradycyjne nawilżają organizm 89
    • Młoda, zdrowa, promienna skóra... Ty też możesz taką mieć! Przeczytaj, co jeść, by wyglądać jak milion dolarów 91
    • Sałatka z tempeh Przysmak na topie nie tylko dla wegetarian 93
    • 3 razy na tak! Lekkie dania, które podniosą. Twoją witalność 96
  • Na weekend
    • Garden party Co podać gościom, by zechcieli wracać na Twoje letnie przyjęcia znowu i znowu 98
    • Żeby zachwycić nawet bardzo wybrednego jubilata, nie musisz wcale biec po deser do cukierni. Wystarczą nasze przepisy, dobrej jakości składniki i odrobina wysiłku 106
    • Bohater wielu filmów, obiekt zazdrości. Europejczyków. Klasyczne BBQ, czyli grill po amerykańsku 112
  • Szkoła gotowania
    • Chrrrupiący, soczysty kurczak, który do złudzenia przypomina kultowy przysmak z pewnej znanej sieci restauracji. Krok po kroku pokazujemy, jak go zrobić 119
    • Przyrządzanie kraba nie należy do trudnych zadań, ale nie będziemy Cię oszukiwać - zajmuje trochę czasu. Jednak ten wysiłek, jak żaden inny, się opłaca. Otrzymujemy bowiem świeże, pyszne danie, często smaczniejsze niż restauracyjne 122
    • Nie cieszy się taką estymą jak królowa sałat - oliwa z oliwek extra vergine, a przecież to nie ona leżakuje po kilkanaście lat w drewnianych beczkach. Tylko u nas - ocet bez tajemnic 126
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę