Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 6/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Choć lato nie rozwinęło jeszcze w pełni swych skrzydeł, my już myślimy, jak zachować jego smak na dłużej. Marynowane czereśnie to oryginalny i bardzo uniwersalny dodatek – jednocześnie słodkie, kwaśne i pikantne (str. 32). To niebanalny akcent zarówno wytrawnych, jak i słodkich dań. W tym numerze mamy dla Was mnóstwo podpowiedzi, jak gotować i jeść na dworze: imprezowe przekąski i koktajle, nowe dania na grill, pomysły na piknik, prosty lunch w ogrodzie, sałatki na każdą okazję (str. 34), a także rady jak przyrządzać dania na kempingu (unikając zatruć, o które nietrudno w upały), i sprawdzony przepis na domowe lody (str. 122).

Skoro o deserach mowa to lato bez truskawek się oczywiście nie liczy. Słodkie inspiracje na te soczyste, aromatyczne owoce również znajdziecie w najnowszym numerze (str. 106). Jak truskawki, to i bita śmietana – jak ją przyrządzić, by zamiast się warzyć lub robić wodnista, zawsze wychodziła idealna? Śmietana bez tajemnic w naszej szkole gotowania (str. 126).

A jeśli wydaje Ci się, że już za późno na dietę... Nic bardziej mylnego. Menu, które proponujemy (str. 76), błyskawicznie postawi Twój zmęczony organizm na nogi, sprawi też, że skóra nabierze blasku, a mózg zacznie pracować na pełnych obrotach. Na dodatek dzięki niej brzuch stanie się płaski jak deska. I to wszystko w zaledwie 7 dni!

Uwadze tych, którzy dbają o figurę, polecam również inne dania w wersji light. Czy wiedzieliście, że istnieje hamburger, który nie tuczy? Słowo skauta! I tylko my znamy na niego przepis. Odchudzona kultowa kanapka (na ostro!) mile zaskoczyła naszych testujących (str. 92). W magazynie znajdziecie także lekką i pyszną lazanię (str. 90).

A na koniec mamy dla Was kulinarny prezent home-made (str. 102). Będzie jak znalazł na te wszystkie jubileusze, gdy kompletnie nie masz pomysłu, co kupić, ale bardzo chcesz pokazać komuś, że jest dla Ciebie ważny. Serdecznie zapraszam do lektury! Smakujcie razem z nami lato.

  • W sezonie
    • Gwiazdy miesiąca. Sezonowe owoce i warzywa, dzięki którym Twoje potrawy nabiorą smaku i barw 18
    • Pospolity brzydal – kalafior. Naukowcy uważają go za jedno z najzdrowszych warzyw. My podkręcamy jego subtelny smak 28
    • Zachowaj lato na dłużej. Marynowane czereśnie – jednocześnie słodkie, kwaśne i pikantne. Ponadto tak niezwykle uniwersalne! 32
    • Specjalny dodatek na lato. Imprezowe przekąski i koktajle, nowe dania na grill, pomysły na piknik, prosty lunch w ogrodzie, sałatki na każdą okazję 34
  • Na co dzień
    • Jedzmy ryby! Filety z łososia. Wciąż zdrowo, ale inaczej niż zwykle 54
    • Kuchenne SOS. Tym razem pomagamy parze, której wciąż brakuje czasu na zakupy. Proste, lecz zaskakujące posiłki dla zabieganych 60
    • Kolacje w 20 minut? Z łatwo dostępnych składników, w zróżnicowanych cenach i nie mają więcej niż 500 kalorii 66
    • Kilka pomysłów na resztki 74
  • Na zdrowie
    • Wydaje Ci się, że już na nią za późno? Nic bardziej mylnego! Letnia dieta, która błyskawicznie postawi Twój zmęczony organizm na nogi! 76
    • Układ krążenia pod szczególną ochroną. Składniki, dla których warto stracić głowę... dla dobra serca 88
    • Ulubione danie Garfielda? Oczywiście lazania! Nasza jest tak samo pyszna jak grzeszny oryginał, ale znacznie zdrowsza 90
    • Hamburger, który nie tuczy? Kultowa pikantna kanapka w wersji wege 92
  • Na weekend
    • Tapas. Stworzone, by się nimi dzielić. Smakowite i stylowe przekąski, którym nie próbowaliśmy nawet się opierać 96
    • Kulinarny prezent home-made. Na te wszystkie jubileusze, gdy kompletnie nie masz pomysłu, co kupić... 102
    • Bez truskawek lato się nie liczy! Słodkie inspiracje na aromatyczne, soczyste owoce, uwielbiane nie tylko przez dzieci 106
    • BBQ raz jeszcze. Nowe pomysły na dania z rusztu 112
    • Ciacho z karmelem. Tak naprawdę chodzi o kajmak, ale jego pociągająca struktura i charakterystyczny aromat toffi rozpalają zmysły nie tylko łakomczuchów 119
  • Szkoła gotowania
    • Rady dla tych, którzy kochają gotować i jeść na dworze. Przyrządzanie dań na kempingu, kurczak z grilla, sałata świeża na dłużej, lody gotowe od zaraz i wiele innych! 122
    • Rolada, którą pamiętasz z dzieciństwa. Najmodniejsze ciasto krok po kroku 124
    • Śmietana bez tajemnic. Wszystko o procentach i zastosowaniu plus podpowiedzi, gdzie kupić mniej popularne rodzaje albo jak zrobić je samodzielnie 126
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę