Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 5/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Na początek zagadka... Mają subtelny smak i tak mało jest czasu, żeby się nimi nacieszyć? Oczywiście: szparagi. Warto pamiętać, że to delikatne warzywo wymaga równie subtelnej oprawy (str. 20), by można było w pełni docenić jego walory. Jak co numer, tak i w tym wydaniu pomagamy Wam rozwiązać rozmaite kuchenne dylematy. Tym razem ułatwiamy życie rodzinie, w której dwie osoby nie jedzą mięsa, a jedna nie wyobraża sobie bez niego życia (str. 44). Przeczytajcie koniecznie, jak proste znaleźliśmy rozwiązanie.

Bohater legendarnego filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" z miejsca polubiłby uniwersalną potrawę, którą nazwaliśmy Day&night - zdrowe, sycące danie, którym można zajadać się o każdej porze dnia (str. 48). Na dodatek do jej przygotowania wykorzystasz zalegające w lodówce resztki, na które brakowało Ci pomysłu. Czy można upiec więcej pieczeni przy jednym ogniu?

À propos pieczeni. Polecamy nasze przepisy na pieczonego kurczaka (str. 40) - i dla mających dużo wolnego czasu, i dla zaganianych. Z myślą o tych drugich dodatkowo zgromadziliśmy w tym wydaniu mnóstwo ciekawych propozycji na kolacje (str. 50). Znajdziecie w nich zaskakujące smaki, łatwo dostępne składniki i będziecie potrzebować tylko 20 minut, by każdy z tych przepisów wprowadzić w czyn. A jeśli nie lubicie uczucia ciężkości po posiłku, koniecznie wypróbujcie nasze lekkie i pyszne menu na kolację z przyjaciółmi. Choć w wersji light, to sycące w sam raz, a na dodatek z bardzo zdrowymi, witariańskimi akcentami (str. 88).

Fanom sportowych relacji z pewnością przypadną do gustu lunchowe klasyki z brytyjskich pubów autorstwa Jamesa Martina (str. 116). Z kolei ci, którzy z łezką w oku wspominają kultowe rolady biszkoptowe i puchary z galaretkami, pokochają przepisy na retro desery, które w magiczny niemal sposób przenoszą w czasie - do beztroskiego dzieciństwa (str. 110). Zapraszam do lektury!

  • W sezonie
    • Gwiazda miesiąca. Subtelny smak i tak mało czasu, by się nimi nacieszyć – szparagi w nowej odsłonie 20
    • Jedzmy więcej tofu. Wyjdź poza utarte schematy i przygotuj z sojowego twarożku coś naprawdę wyjątkowego 28
    • Najmodniejsze dania street food. teraz w Twojej kuchni! Nietuzinkowe potrawy, które sprawdzą się zarówno w tygodniu, jak i w weekend 32
  • Na co dzień
    • Szukasz nowych pomysłów na dania z kurczaka? Nie mogłeś trafić lepiej! 40
    • Kuchenne dylematy: jestem wegetarianka, a mąż uwielbia mięso. Znaleźliśmy proste rozwiązanie 44
    • Day&night. Zdrowa, sycąca potrawa, która możesz zajadać się o każdej porze dnia. Na dodatek do jej przyrządzenia wykorzystasz resztki z lodówki, na które brakowało Ci pomysłu 48
    • Mnóstwo nowych propozycji na kolacje. Zaskakujące smaki, łatwo dostępne składniki i tylko 20 minut na ich przygotowanie 50
    • Pyszne jak cielęcina. Dania z delikatnego mięsa w wersji dla zabieganych i tych, którzy mają więcej czasu 64
  • Na zdrowie
    • Warzywa w roli głównej. Wciąż niekiedy traktowane po macoszemu. Tymczasem, gdy poświęcisz im odrobinę uwagi, rozkwitną w pełni, oferując nam całe bogactwo smaków i aromatów 70
    • Co jeść, by mieć zdrowe jelita? Radzi dietetyczka Kerry Torrens 74
    • Azjatycka sałatka na wynos 77
    • Piec zdrowych dodatków do dan głównych 79
    • Solidna porcja antyutleniaczy w bardzo praktycznej wersji 3 w 1 80
    • Nicejska sałatka z brytyjskim akcentem 82
    • Daj się uwieść koreańskim smakom. Judy Joo zdradza nam autentyczne receptury ze swoich rodzinnych stron 84
    • Dzielmy sie dobrym jedzeniem Nie lubisz uczucia ciężkości po posiłku? My też nie! Dlatego przygotowaliśmy lekkie i pyszne menu na obiad z przyjaciółmi. Choć w wersji light, to sycące w sam raz, a na dodatek z bardzo zdrowymi, witariańskimi akcentami 88
  • Na weekend
    • Pyszne i łatwe do podzielenia wypieki. Stworzone do tego, by rozkoszować się nimi w trakcie wiosennych i letnich pikników 94
    • Oszczędnie znaczy pysznie. Trzydaniowe menu dla sześciu osób, które kosztuje mniej niż przystawka w restauracji 100
    • Cukierniczy majstersztyk autorstwa Cassie Best 104
    • Romantyczna (i zdrowa) kolacja dla dwojga. Specjalnie dla nas gotuje szef kuchni BBC – Tom Kerridge 106
    • Desery jak z dawnej cukierni. Retro klasyki, które przypomną Wam smaki dzieciństwa 110
    • Lunchowe dania z brytyjskich pubów autorstwa Jamesa Martina. Idealne na wspólne oglądanie meczu lub seans w domowym kinie 116
  • Szkoła gotowania
    • Ryba, która kochają wszyscy. Krok po kroku radzimy, jak osiągnąć ideał 122
    • Aromatyczne i kruche pierożki gyoza. Lekcja gotowania znakomitej Yuki Gomi 124
    • Śliski temat – oleje. Właściwości zdrowotne i zastosowanie dziesięciu wspaniałych 126
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę