Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Nie odkładaj życia na weekend! – głosi jedno z haseł przewodnich tego numeru GoodFood (str. 41). Stąd pomysł na urządzenie w tygodniu „Wiosennej uczty dla przyjaciół”. Ostatecznie sobót i niedziel jest tak mało, a „zwyczajnych popołudni” bez liku. Zresztą na pewno nie raz przekonaliście się, że na kalendarz nie ma rady – czasem jakby na złość wypełnionemu grafikowi trafia się jubileusz w środku tygodnia. Z myślą o takich chwilach proponujemy dania szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników (str. 50) oraz przepis na tartę, którą można zrobić z wyprzedzeniem (str. 64). Na dodatek wygląda jak dzieło najlepszego cukiernika!

Spragnionych świeżych warzyw i owoców odsyłamy do naszych „Gwiazd miesiąca” (str. 32 ). Ot, choćby niepozorne rzodkiewki lub rabarbar – są teraz tak pyszne, soczyste i taaakie chrupiące, że aż grzech nie przygotować z ich udziałem czegoś naprawdę ekstra.

W tym wydaniu namawiamy Was również do pieczenia chleba (str. 24). Choć wymaga to trochę więcej wysiłku niż spacer do piekarni, możecie być pewni, że nawet kupione w najlepszym sklepie pieczywo nie dorasta domowemu do pięt. Od dawna szukacie sposobu na małego niejadka? Nieskromnie przyznamy, że tym razem trafiliście w 10. Gotowanie z dzieckiem (str. 100) to w takiej sytuacji najlepsze możliwe rozwiązanie. Maluchy zwykle bardzo chętnie pomagają w kuchni, a potem… jeszcze chętniej zjadają przyrządzone przez siebie przysmaki.

Na koniec polecamy Waszej uwadze fantastyczną, bezmięsną ucztę (str. 117), która i Wam wyjdzie na zdrowie, i będzie z pożytkiem dla środowiska.

Smacznej wiosny Kochani!

  • W sezonie
    • To się teraz je! Kulinarne trendy. Najmodniejsze składniki pełne witamin i mikroelementów. Prosto z lasu na Twój wiosenny stół 18
    • Wszyscy pieką w domu chleb. Kupiony w sklepie nie dorasta mu do pięt 24
    • Gwiazdy miesiąca. Ziemniaki, rzodkiewki, rabarbar. Długo wyczekiwane, kolorowe, soczyste i taaakie chrupiące. Sezonowe warzywa nie tylko w sałatkach! 32
  • Na co dzień
    • Nie odkładaj życia na weekend! Wiosenna uczta dla przyjaciół – feeria soczystych barw i świeżych smaków 41
    • Gdy brak Ci pomysłu na kolację. Dania szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników plus kilka kulinarnych trików 50
    • Wystarczy dla wszystkich! Pastilla z konfitowaną kaczką 53
    • Nie marnuj jedzenia. Smakowite pomysły na resztki 56
    • Kuchenne S.O.S. – posiłki dla zabieganych. Elastyczne dania na różne okazje 60
    • 100% słodyczy. Tarta, której nie powstydziłyby się najlepsze restauracje. Na dodatek możesz ją przygotować z wyprzedzeniem! 64
    • Dania z indyka w nowej odsłonie 66
  • Na zdrowie
    • Purée – warto ruszyć głową, by zrobić je inaczej niż zwykle 71
    • Można zdrowiej. Rybne curry, dla którego stracisz głowę, ale nie figurę 72
  • Wyruszamy na piknik! Biesiada na łonie natury w trzech lekkich wersjach do wyboru
    • Smaki świata. Mintaj w roli głównej 80
    • Wciąż słodki, lecz dużo zdrowszy. Odchudzamy jedno z najsmaczniejszych i najpopularniejszych ciast 86
  • Na weekend
    • Daj się zaprosić na niedzielny obiad. Gotuje sam James Martin 90
    • Deser, jakich mało! Pyszny, efektowny i tak łatwo go zrobić 98
    • Sposób na niejadka – wypieki z dziećmi. Zawsze chętnie pomagają, a jeszcze chętniej zjadają przyrządzone przez siebie przysmaki 100
    • Czas na domowe ciasto! Warto poświęcić chwilę, żeby choć raz w tygodniu upiec przysmak, któremu nie dorównują sklepowe łakocie 104
    • Wielki powrót polenty. Dawny restauracyjny hit wraca na salony 109
    • Tort w kolorach tęczy 114
    • Genialna, bezmięsna uczta. Na zdrowie i z pożytkiem dla środowiska 117
  • Szkoła gotowania
    • Wskazówki ułatwiające gotowanie i przechowywanie. Sprawdzone triki ekspertów Good Food 122
    • Niech Ci się upiecze! Angela Nilsen rozkłada drożdże na czynniki pierwsze 125
    • Mąka mące nierówna. Gryczana, Granary czy może teff? 126
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę