Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 2/2016

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Co do jednego jesteśmy zimą zgodni - chronicznie brakuje nam słońca i energii. Dlatego postawiliśmy w tym numerze Good Food na czerwone cytrusy. W aromatycznych i obłędnie pysznych, słodkich potrawach, ale też w towarzystwie znakomitych mięs. Kipiący energetycznymi kolorami, soczysty ersatz.

 

Szukacie pomysłu, jak spędzić walentynki? Odpowiedź znajdziecie oczywiście w lutowym magazynie. Większość zaprezentowanych w walentynkowym materiale potraw lub składników przygotujesz zawczasu (nawet miesiąc wcześniej!), a gdy nadejdzie Ten dzień, najpierw na spokojnie zrobisz się na bóstwo, a potem w okamgnieniu wyczarujesz niezwykłą kolację. Radość ukochanej/ukochanego - bezcenna.

 

Dla tych, którzy w nowy rok weszli w sposób mało satysfakcjonujący, mamy dobrą wiadomość: już wkrótce macie drugą szansę! 8 lutego rozpoczyna się Chiński Nowy Rok. Z tej okazji legendarny szef kuchni Ken Hom zdradza nam tajniki idealnych chińskich klasyków – wyznajemy bowiem zasadę, że jeśli się uczyć, to tylko od najlepszych. A jeśli już zdecydujecie się skorzystać z drugiej szansy i zacząć jeszcze raz, to koniecznie wypróbujcie polecany przez nas detoks. Niedługi, trzydniowy, za to baaardzo smaczny. Zanim się spostrzeżecie, zgubicie parę kilogramów, oczyścicie organizm i zyskacie mnóstwo energii. W sam raz na dobry początek, prawda? Zapraszam do lektury!

  • W sezonie
    • Zimowe słońce. Czerwone cytrusy to zimą prawdziwa rozkosz dla oczu i podniebienia. Wyczaruj z nich zaskakujące dania – także te wytrawne 18
    • Smakowite tartaletki z burakami. Proste składniki, trochę pracy i voilà! Przystawka, która mogłaby się z powodzeniem znaleźć w restauracyjnym menu 28
    • Jedzmy więcej… sarniny. Pieczeń, gulasz i stek – znakomite dania z mięsa rzadko jadanego, choć łagodnego w smaku i bardzo zdrowego 30
  • Na co dzień
    • Gwiazdy miesiąca. Por, cebula, kapusta, cykoria... Mogą być prawdziwym odkryciem sezonu, jeśli tylko... ruszysz głową 36
    • Proste dodatki do dań głównych 43
    • Delikatny jak morszczuk. Zwykle wybierasz zamiast niego mięso dorsza lub plamiaka. Tym razem daj się zaskoczyć innej smacznej, uniwersalnej i delikatnej rybie 44
    • W zakamarkach szafki. Ile cukru w cukrze? Ano nie zawsze tyle samo! Sprawdź, który rodzaj cukru ma najwięcej słodyczy, który ma jej najmniej i wreszcie, który z nich najskuteczniej uwodzi aromatem 48
    • Szef kuchni stacji BBC zaprasza na kolację. Ekskluzywny posiłek, który zrobisz w domu 50
    • Naleśniki na słono. Smaki z całego świata ukryte w pysznym, pełnowartościowym posiłku 57
    • Doskonałe pomysły na kolację. Dziewięć nietuzinkowych propozycji na ostatni posiłek dnia 59
    • Wytrawne wypieki 62
  • Na zdrowie
    • Energicznym krokiem. Cudownie lekka, trzydniowa dieta, dzięki której m.in. oczyścisz organizm, zyskasz mnóstwo energii i przywrócisz równowagę swojemu ciału 77
    • Zdrowie zamknięte w słoiku. Pikantna sałatka na wynos, która zagwarantuje ci 2 z 5 porcji zalecanej dziennej dawki warzyw 85
    • Z nami ci się upiecze! Wyobraź sobie chrupiącą zapiekankę z apetycznie przyrumienionym wierzchem, polaną aksamitnym, serowym sosem... Uwierzyłbyś, że to wersja light? 86
  • Na weekend
    • Zamieszaj z chili. Fascynująca historia jednogarnkowego dania plus garść przepisów. Również w wersji dla wegetarian! 98
    • Kolacja walentynkowa homemade. Zamiast wybierać się do eleganckiej restauracji, przygotuj w domu wykwintne menu dla dwojga 94
    • Niewinna słodycz 100
    • Chiński Nowy Rok. Legendarny szef kuchni Ken Hom zdradza tajniki idealnych chińskich dań 104
    • Ach, te obłędne desery... Wypieki, dla których warto zrobić wyjątek, nawet jeśli na co dzień bohatersko dbasz o linię 110
  • Szkoła gotowania
    • Mistrz naleśników – to brzmi dumnie! Tylko prawdziwy fachowiec potrafi usmażyć perfekcyjnie cieniutkie placki 119
    • Tom Kerridge uczy, jak piec w cieście solnym 120
    • Puszyste bułeczki bao z wieprzowiną. Dzięki podpowiedziom Jeremy'ego Panga z łatwością przygotujesz najpopularniejsze brytyjskie danie typu street food 124
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę