Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2015

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Korzystajmy z dobrodziejstw najcieplejszych miesięcy w roku. Teraz, gdy owoce i warzywa są lepsze niż kiedykolwiek, zachęcanie do ich jedzenia wydaje się być formalnością. W wakacyjnym numerze znajdziecie całe mnóstwo porad, jak je przyrządzać, by wydobyć z nich to, co najlepsze. Zainspirujcie się naszymi przepisami na pyszne co nieco. A jeśli macie trochę więcej czasu, zerknijcie do receptur z działu „W sezonie”. Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsza jest sezonowa, lokalna kuchnia.

A skoro mowa o zdrowiu. W tym wydaniu znajdziecie między innymi podpowiedź, jak sobie radzić z zespołem jelita drażliwego oraz bezsennością. Na szczęście uciążliwe dolegliwości można złagodzić dzięki odpowiedniej diecie. Przeczytajcie koniecznie!

Najnowszy numer GF to także garść nowinek. Piszemy o... grillowaniu pizzy oraz następcy hamburgera – pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina :) Zajrzyjcie do „Szkoły gotowania” i zobaczcie, jak ją przygotować.

Mamy też coś dla rodziców, którym czasem brak pomysłu na spędzanie czasu z dziećmi. W materiale „Zabawa z dziećmi” zachęcamy do gotowania z Waszymi pociechami. To ogromna frajda dla nich, a i Wam może się bardzo spodobać. Małym i dużym czytelnikom magazynu GF życzymy: Bon Appétit!

  • W sezonie
    • Soczyste i pyszne. Owoce, za którymi tęsknimy cały rok – już są! 18
    • Przechowaj urodzaj. Domowy czatni – tak smacznego nie kupisz w sklepie 28
    • Wrzuć pizzę na grill. Jeśli chcesz, żeby wyszła podobna do włoskiego oryginału 30
    • Przystawki z rusztu. Uniwersalne, lekkie dania 35
  • Na co dzień
    • Lato pełne owoców. Brzoskwinie, nektarynki, morele i melony – słodkie jak miód 38
    • Posiłki za rozsądną cenę. Zaplanuj menu na cały tydzień 46 Co dziś na kolację? Nie potrzeba wiele czasu, żeby przygotować smaczne danie 44
    • Sałatki nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Cztery sycące propozycje 52
    • Letnia pasta. Niezawodna, gdy trzeba przyrządzić coś na szybko 54
    • Nieplanowana przyjemność. Kiedy wpadną niespodziewani goście 58
  • Na zdrowie
    • Jak jeść zdrowo? Praktyczne porady doświadczonej dietetyczki 71
    • Pięć porcji owoców i warzyw Zalecenia dietetyków zastosuj w praktyce 72
    • IBS. Co jeść, gdy jelita strajkują 73
    • Zielone listki, którym warto przyjrzeć się bliżej 74
    • Bomby witaminowe. Ciekawe pomysły na koktajle i soki 75
    • Więcej warzyw Wakacyjne dania, które pokochają twoi bliscy 76
    • Czas na przekąskę? Nie wrzucaj na ząb byle czego Zdrowe i pożywne propozycje 84
  • Na weekend
    • Pomysłowy letni deser Efektowne ciasto, którym zaskoczysz rodzinę i przyjaciół 95
    • Owsianka, jakiej nie znałeś Idealna kandydatka na ulubione śniadanie 98
    • Wyjdź na dwór! Na świeżym powietrzu nawet proste dania smakują wyjątkowo 100
    • Po prostu: Good Food Smakowite propozycje, które nie zajmują wiele czasu 114
    • Orzeźwiające mille-feuille Francuski deser, który urzeka urodą i smakiem 116
  • Szkoła gotowania
    • Gotuj z dziećmi! To świetna zabawa. Cztery wakacyjne propozycje dla małych i dużych 119
    • Ryba bez tajemnic Przyrządzisz ją po mistrzowsku dzięki podpowiedziom najlepszych kucharzy 122
    • Pulled pork w domowej brioszce Nowy „hamburger” rządzi w kuchni 124
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę