Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wrzesień oznacza obfitość warzyw i owoców. Wciąż jeszcze trwa lato. Teraz naprawdę możemy wybierać i przebierać w świeżych, zdrowych sezonowych produktach. Jedzmy nieocenione dla naszego zdrowia zielone warzywa, szpinak, jarmuż, rozmaite sałaty, zioła. Jedzmy też więcej ryb, mięso tylko przy szczególnych okazjach. Przepisy na jedne i drugie - także znajdziecie na naszych łamach. Poszukajcie też oryginalnych przepisów na słodkie przetwory.
W każdym numerze naszego magazynu, pod każdym przepisem podajemy wartość odżywczą danej potrawy, ilość kalorii, pod większością z nich wskazujemy na korzyści, które np. to, że jest wegańska, niskokaloryczna, jaką stanowi część z 5 wskazanych w codziennym żywieniu porcji warzyw i owoców. Z nami będzie wam przestrzegać zaleceń właściwej diety, zadbać o zdrowie.
Aby zatrzymać lato, zapraszamy w podróż do Maroka, na Karaiby, do Indii, Meksyku, Nowego Orleanu. Jeśli chcecie poczuć klimat tych niesamowitych miejsc - przygotujcie odpowiednie mieszanki przyprawowe, ze składników dostępnych w każdym domu. Bo zdrowy styl życia to też umiejętność wykorzystania tego, co mamy pod ręku, niemarnowanie żywności, przemyślane zakupy. Starajcie się. Powodzenia! Jesteśmy z Wami!
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 9
-
W tym miesiącu
- NIECH LATO TRWA! 23
- WRZEŚNIOWE ZBIORY 36
- PIECZ NA ZDROWIE! 42
-
Na co dzień
- BEEF STROGONOFF 47
- ŁATWE, ZDROWE, KOLOROWE 48
- 4 RAZY BATATY 54
- LEKKIE MAKARONY 56
- PROSTO NA STÓŁ 58
- SMAK GRECJI 61
-
Rodzina i zdrowie
- POWRÓT DO SZKOŁY 63
- PIECZONE RATATOUILLE 70
- FALAFEL, WRAPY I... 72
-
Inspiracje
- SOS SOJOWY 76
- SMAKI SOMALII 82
- PRZEKĄSKI NA WIECZÓR FILMOWY 84
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
