Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Plan na czerwiec? Zdrowe lenistwo! Podpowiadamy, jak przy minimum wysiłku wykorzystać do maksimum to, co najlepsze w sezonie. Ma być lekko, zdrowo, smacznie i… tak bezwysiłkowo, jak to tylko możliwe.
Świeże produkty, dobre pomysły i mniej więcej pół godziny pobytu w kuchni to nasz czerwcowy przepis na szczęście. W 30 minut można upiec chleb i ubić domowe masło, zrobić lazanię, minipizze, przygotować tort z truskawkami, lody bananowe i deser z tropikalnymi owocami. Owoce grają w tym numerze jedną z głównych ról. Bierzcie się za nie, nie żałujcie sobie. Wreszcie są! Truskawki, morele, jagody, granaty, arbuzy, ananasy... U nas są więc właściwie na każdej stronie, nie tylko jako składnik deserów. Rosie Birkett proponuje błyskawiczne kotleciki krabowe i podpłomyki ze szparagami i ricottą. Tom Kerridge rozleniwia na całego, szykując w okamgnieniu krewetki, jagnięcinę, sałatkę z pomidorów i truskawkowe crumble. Do potraw dobieramy wina. Warto dowiedzieć się poznać, które i na jakich zasadach najlepiej komponują się z lekkimi daniami i owocami morza.
Na przyjemności wcale nie trzeba długo czekać. I można je mieć codziennie. A jak chcecie troszkę dłużej pokręcić się po kuchni, upieczcie tort w kolorach tęczy (dosłownie!) lub zróbcie domowe bajgle.
Smacznego!
Dorota Próchniewicz
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIE JE? 9
-
W tym miesiącu
- 30 MINUT I GOTOWE! 21
- GWIAZDY SEZONU 34
- TOM NA LETNIE DNI 40
- OBIADY ZDROWE I POMYSŁOWE 46
- SKRZYDEŁKA NA OSTRO 52
- FRANCUSKIE CIASTO... 54
- SPRÓBUJ HALLOUMI 60
- PESTO 5X 62
-
Rodzina i zdrowie
- RODZINNE BARBECUE 65
- TARTA CYTRYNOWA 72
- KLONOWA MAGIA 68
- ROŚNIEMY! 74
-
Inspiracje
- WSPANIAŁE KAPARY 82
- MUFFINY Z JAGODAMI 87
- PONAD PODZIAŁAMI 88
- TĘCZOWY TORT 92
- JAK ZROBIĆ BAJGLE 94
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.