Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Trwa sezon na zieleń, ten kolor przeważa w majowej sztuce kulinarnej. Podziwiamy (i zjadamy): szparagi, groszek, sałatę, świeże zioła, czyli to, co najlepsze w sezonie (str. 22). Sezonowo, prosto i zdrowo jadamy też na co dzień, inspirując się daniami z różnych kuchni świata (str. 46).
Szczególnie polecamy kuchnię japońską. Sprawdźcie koniecznie, jak gotuje się na co dzień w zwykłych japońskich domach (str. 58). W tym numerze niemal na każdej stronie wybrzmiewa orientalna nuta. Zafascynował nas nie tylko ten daleki, ale i ten bliższy. Szukajcie ciastek z szafranem, curry z kalafiorem, kurczaka tikkam masala, tostów z sumakiem.
Tworzymy menu na grilla - będzie kaczka w cydrze, bataty i… kapusta, maślana i miękka. Zaprasza mistrz, Tom Kerridge (str. 40). Gdy nam gotować się nie chce, poprośmy o pomoc dzieci. Smakołyki do majówkowego koszyka są bowiem tak proste, że zrobi je nawet dziecko (str. 65). A ile będzie z tego radości! Wrapy, placuszki, piętrowe kanapki, ryż, a nawet zupa. Oczywiście, pełne witamin.
W maju niech każdy z Was będzie artystą!
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 9
-
W tym miesiącu
- HURRA! PRZYSZEDŁ MAJ 22
- TARTY, JAKICH TYLKO ZAPRAGNIESZ 29
- ROBIMY BARBECUE 40
- BABECZKI 44
-
Na co dzień
- POSIŁKI NA ŚRODEK TYGODNIA 46
- 4 POMYSŁY NA TOSTY W KUCHNI 54
-
Rodzina i zdrowie
- NASI FELIETONIŚCI 56
- PO JAPOŃSKU 58
- ŁATWE LETNIE OBIADY 65
- CZEKO GWIAZDA 71
-
Inspiracje
- UCZMY SIĘ PIEC CHLEB 75
- SZTUKA GOTOWANIA 85
- CIASTECZKA DO PUDEŁECZKA 90
- DESEROWNIK 96
- KUCHNIA TESTOWA 101
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.