Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 5/2019

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Trwa sezon na zieleń, ten kolor przeważa w majowej sztuce kulinarnej. Podziwiamy (i zjadamy): szparagi, groszek, sałatę, świeże zioła, czyli to, co najlepsze w sezonie (str. 22). Sezonowo, prosto i zdrowo jadamy też na co dzień, inspirując się daniami z różnych kuchni świata (str. 46).

 

Szczególnie polecamy kuchnię japońską. Sprawdźcie koniecznie, jak gotuje się na co dzień w zwykłych japońskich domach (str. 58). W tym numerze niemal na każdej stronie wybrzmiewa orientalna nuta. Zafascynował nas nie tylko ten daleki, ale i ten bliższy. Szukajcie ciastek z szafranem, curry z kalafiorem, kurczaka tikkam masala, tostów z sumakiem.

 

Tworzymy menu na grilla - będzie kaczka w cydrze, bataty i… kapusta, maślana i miękka. Zaprasza mistrz, Tom Kerridge (str. 40). Gdy nam gotować się nie chce, poprośmy o pomoc dzieci. Smakołyki do majówkowego koszyka są bowiem tak proste, że zrobi je nawet dziecko (str. 65). A ile będzie z tego radości! Wrapy, placuszki, piętrowe kanapki, ryż, a nawet zupa. Oczywiście, pełne witamin.

 

W maju niech każdy z Was będzie artystą!
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • HURRA! PRZYSZEDŁ MAJ 22
    • TARTY, JAKICH TYLKO ZAPRAGNIESZ 29
    • ROBIMY BARBECUE 40
    • BABECZKI 44
  • Na co dzień
    • POSIŁKI NA ŚRODEK TYGODNIA 46
    • 4 POMYSŁY NA TOSTY W KUCHNI 54
  • Rodzina i zdrowie
    • NASI FELIETONIŚCI 56
    • PO JAPOŃSKU 58
    • ŁATWE LETNIE OBIADY 65
    • CZEKO GWIAZDA 71
  • Inspiracje
    • UCZMY SIĘ PIEC CHLEB 75
    • SZTUKA GOTOWANIA 85
    • CIASTECZKA DO PUDEŁECZKA 90
    • DESEROWNIK 96
    • KUCHNIA TESTOWA 101

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę