Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Na Wielkanoc, na wiosenne weekendy polecamy dania, inspirowane klasyczną kuchnią brytyjską. Sławny Yorkshire pudding, jajka po szkocku, tosty Marmite mogą powstać w waszych domach. Niezawodny Tom Kerrigde odkrywa przed wami tajniki kuchni z prawdziwego brytyjskiego pubu i zaprasza między innymi na chili z dziczyzną oraz złocicę w cieście cebulowym z frytkami – wariację klasycznego brytyjskiego fish&chips. Nie zapominamy o wyrafinowanych słodkościach z owocową nutą – pysznych i nadających się na ozdobę świątecznego stołu. Spróbujcie sernika na zimno z rabarbarem i imbirową nutą oraz bezowej tarty Gin&Tonik.
Wiosną musimy zadbać o zdrowie. Nasze codzienne śniadania, obiady i kolacje powinny dodawać nam energii. Polecamy przepisy na potrawy z dużą zawartością białka. Nie zabraknie dań wegetariańskich, wegańskich oraz potraw o obniżonej zawartości cukru. Mamy też specjalną propozycję dla mam-weganek.
Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 9
- GWIAZDY SEZONU 28
- JAJO I INNE RARYTASY 33
-
Na co dzień
- LEMON CURD 46
- PIWO W KUCHNI 48
- TOFU NA TRZY SPOSOBY 50
- NASI FELIETONIŚCI 52
-
Rodzina i zdrowie
- ZASTRZYK ENERGII 56
- PROSTE WYPIEKI… 60
- KLONOWA MAGIA 68
- WIĘCEJ BIAŁKA 74
- TANIA KUCHNIA 76
- MAMA NA ROŚLINACH 80
-
Inspiracje
- POTRAWY Z BRYTYJSKIEGO PUBU 87
- MNIEJ CUKRU, WIĘCEJ ZDROWIA PLUS SZCZUPŁA SYLWETKA 94
- WYKORZYSTAJ MAKARON 102
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
