Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Nie ma stycznia bez postanowień noworocznych. Taka jest świecka tradycja i nie ma co się przed nią bronić. Nawet Ci, którzy zarzekają się, że żadnych postanowień robić nie będą, też przecież coś postanawiają. My skłaniamy się oczywiście ku postanowieniom związanym ze zdrowym odżywianiem. Menu, które pomaga rozpocząć zmiany na lepsze i dodaje energii (bo komu nie brakuje jej zimą?), znajdziecie w dziale Rodzina i zdrowie (s. 71).
Tym, którzy zimą wiecznie marzną, przypadną do gustu nasze rozgrzewające jednogarnkowce (s. 44), mięsożercom ślinka będzie ciekła na widok zapierających dech w piersiach pieczeni (s. 27), zaś zakochanych w Italii podniesie w mroźny dzień na duchu nasz Komfort food po włosku (s. 92).
Dla łasuchów też coś się u nas znajdzie - sezonowe łakocie (s. 42) na poprawę nastroju, przysługują absolutnie każdemu (nawet tym, którzy zwykle jadają bardzo zdrowo), kogo dopadł styczniowy weltschmerz. Jeden wyłom w zdrowym odżywianiu wiosny przecież nie czyni, choć oczywiście nawet najdłuższa i najbardziej ponura zima kiedyś musi minąć.
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 10
-
W tym miesiącu
- MICHEL MORAN PREZENTUJE 24
- MIĘSIWA IDEALNE NA KARNAWAŁ 27
- STYCZNIOWE SMAKOWITOŚCI 37
-
Na co dzień
- ROZGRZEWAJĄCE JEDNOGARNKOWCE TOMA 44
- WEŹ PIĘĆ SKŁADNIKÓW... 48
-
Rodzina i zdrowie
- ZDROWE POKRZEPIENIE 57
- EKSPERYMENT EMMY 68
- POSIŁEK W PŁYNIE 70
- DIETETYCZNE MENU 71
- KOLACJE NA ZABIEGANE DNI 86
-
Inspiracje
- COMFORT FOOD PO WŁOSKU 92
- BAJECZNIE PROSTE – PAELLA 98
- IDEALNE DANIE NA WYNOS 100
- SOSY DO WSZYSTKIEGO 102
- PODZIEL SIĘ PRZEPISEM 104
- AROMATYCZNY ZA’ATAR 105
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
