Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Święta to czas tworzenia się wspomnień na całe życie. Ze wzruszeniem przeczytałam słowa prezentera Alexandra Armstronga: „Jeśli jako dziecko jesz owsiankę w święta, pokochasz ją na zawsze. Owsiankę robiliśmy z odrobiną soli i brązowym cukrem. Do dziś nie mogę zjeść nieposolonej owsianki: musi być i słona, i słodka.” I Wy zadbajcie o kulinarne wspomnienia Waszych dzieci! Upieczcie z nimi ciasteczka-pingwinki (s. 82), przymierzcie się do wegańskich łakoci (s. 76) lub całego mnóstwa innych smakołyków (s. 84).
Szczególnie w zabieganym świątecznym czasie warto pamiętać, że kuchnia nie musi być „jakaś”, tylko nasza. Ja uwielbiam nierówne krawędzie: cebulę krojoną wprost z ręki na patelnię, kanciaste ziemniaki w zupie, mało subtelne kawałki pomidorów w sałatce. Jeśli i Wy lubicie potrawy przygotowane na luzie, zainspirujcie się naszymi propozycjami na obiad z przyjaciółmi (s. 26).
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 9
-
W tym miesiącu
- GWIAZDY ŚWIĄTECZNEGO SEZONU 26
- TRZY DNI DOBRZE ZAPLANOWANE 34
- POTRAWY NA DRUGI DZIEŃ 36
- DLACZEGO GRENACHE JEST IDEALNY DO ŚWIĄTECZNYCH DAN? 40
- PARTY W WERSJI LIGHT 42
- CUDOWNE SŁODKOŚCI 46
- ODŚWIĘTNE KOLACJE 54
- LEGENDA GOODFOOD PROPONUJE 61
-
Opinie
- PRZYSZŁOŚĆ W KUCHNI 64
- CZY ZJADŁBYŚ „SZTUCZNE” MIĘSO? 69
-
Rodzina i zdrowie
- NEWSY, CIEKAWOSTKI, SMACZKI 73
- ZUPA NIE TYLKO NA ROZGRZEWKĘ 74
- WEŹ PIECZARKI... 75
- WEGAŃSKIE CUDA 76
- Z DZIEĆMI W RESTAURACJI... 81
- PINGWINKI NA SŁODKO 82
- RODZINNE PIECZENIE 84
-
Inspiracje
- MAPA SMAKÓW 92
- JOHN TORODE PRZEDSTAWIA 96
- PYSZNA CODZIENNOŚĆ! 98
- RYBNY PIĄTEK 104
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
