Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Nakładając sobie na talerz gruszki zapiekanie w czekoladzie z chili, pomyślałam, że nawet na diecie życie może być piękne. Wy też, jeśli staracie się zmniejszyć parę obwodów tu i ówdzie, nie odmawiajcie sobie przyjemności. Życie stanie się przyjemniejsze, mniejsze będzie też ryzyko polegnięcia, gdy staniecie twarzą w twarz z pokusą. Za nic masz kalorie i dietetyczną spinkę? Koniecznie wypróbuj nasz tort okładkowy, z płatkami złota i uroczymi małymi bezami (s. 46).
Im lepiej przygotujecie się do świąt, tym przyjemniej Wam one upłyną. W tym numerze mamy dla Was mnóstwo świątecznych podpowiedzi, które NAPRAWDĘ ułatwiają życie - felietony Nadyi, Tony’ego i Victorii (s. 70, 75, 44) dostarczają konkretnych wskazówek, co kiedy kupić lub zacząć przygotowywać (choćby wina – możecie śmiało nabyć już teraz, nawet bez ustalania menu!), a moja ukochana Emma Freud podaje Wam przepisy na pyszności, do których przygotowania potrzebujecie jedynie dwóch składników!
W tym roku namawiam Was, abyście wzorem Brytyjczyków, upiekli na Boże Narodzenie indyka. To kapryśny gentleman, ale z naszymi poradami (s. 26) wyjdzie soczysty i idealnie wypieczony. Wolicie damę? Bardzo proszę – i na kaczkę mamy sprawdzone patenty (s. 83).
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? 10
- MICHEL MORAN PRZEDSTAWIA 22
-
W tym miesiącu
- INDYK BEZ TAJEMNIC 26
- VICTORIA I JEJ PORADY WINIARSKIE 44
- TORTY, KTÓRE MOGĄ NIE DOCZEKAĆ ŚWIĄT... 46
-
Rodzina i zdrowie
- NAJBLIŻSI W DOBREJ FORMIE 55
- W KUCHNI Z NAJMŁODSZYMI 56
- WEGETARIAŃSKIE ŚWIĘTA 63
- ZDROWSZE ŚWIĘTA 68
- NADIYA I JEJ RODZINA 70
- EMMA FREUD NA TROPIE KULINARNYCH UŁATWIEŃ 72
- JAK PRZYGOTOWAĆ WSZYSTKO NA ŚWIĘTA 75
- SEKRETY ZNANYCH I LUBIANYCH 76
-
Inspiracje
- INACZEJ NIŻ ZWYKLE? 78
- KACZKA IDEALNA 83
- KRUCHE CIASTO DLA POCZĄTKUJĄCYCH 78
-
Podróżne
- CHESTER JAK Z BAJKI 88
-
Pozycja obowiązkowa
- KUCHNIA PACHNĄCA KARDAMONEM 92
-
Co numer
- SZKOŁA GOTOWANIA 100
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.