Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wrzesień nastraja nostalgicznie. Dlatego skorzystajcie z naszego poradnika, który pomaga gładko wejść w powakacyjne tryby (s. 41). To genialna oszczędność czasu! Z kolei dla tych, którzy bez względu na porę roku, czują niedosyt inspiracji, polecamy materiał o kuchniach świata (s. 49). Dzięki przyprawom przeniesiecie się na Mauritius, do Ghany czy na Sri Lankę.
W tym wydaniu zwracamy Wam też uwagę na problem marnowania żywności (s. 19). Zacznij od małych kroczków: w sklepie zamiast kiści bananów wybieraj pojedyncze owoce, a w domu dbaj o odpowiednie rozmieszczenie zawartości lodówki. Jeżeli za jakiś czas najdzie Cię pourlopowy blues, przygotuj którąś z naszych propozycji dań na pocieszenie (s. 24). A jeśli przesadzisz z pocieszaniem, koniecznie przeczytaj nasz tekst o daniach, które gwarantują uczucie sytości na długo (s. 62). W końcu na figurę pt. „wakacje 2019” zaczynamy pracować już teraz.
Smacznego babiego lata!
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- NIE PRZEGAP! Najmodniejsze miejsca, najciekawsze premiery, najsmaczniejsze porady, najgorętsze trendy 9
-
W tym miesiącu
- MAPA SMAKÓW. Michel Moran w kolejnym fascynującym odcinku podróży po Wietnamie 20
- SEZON NA BABIE LATO. Aromatyczne, krzepiące dania na powakacyjna chandre 24
- KOLACJE DLA ZABIEGANYCH. Błyskawiczne, dla wegetarian, dla singli, bajecznie proste 32
- LEGENDA GF PROPONUJE. Czosnkowy kurczak z efektowna, chrupiąca skórka 38
- SZPINAK DLA OPORNYCH. Potrawy, które pomogą zatrzeć mało apetyczne wspomnienia z dzieciństwa 40
- GRUNT TO DOBRA ORGANIZACJA! Podpowiadamy, jak ułatwić sobie życie w zapracowanym tygodniu 41
- ŚWIAT TO ZA MAŁO. Curry w roli głównej 49
- SPECJALISTKA RADZI. Dowiedz się, jak dobierać wina do pikantnych potraw 59
-
Zdrowo na co dzień
- KOLACJA W MISECZCE. Orientalny jednogarnkowiec 61
- PRZYGOTUJ Z WYPRZEDZENIEM. Naucz się walczyć z podjadaniem 62
- WEGAŃSKIE PRZYSMAKI. Lekkie makarony w nowych odsłonach 64
-
Na weekend
- WYBORNE SŁODKOŚCI. W sam raz na wystawne przyjecie 67
- MASŁO ORZECHOWE RZĄDZI! Nie tylko na kanapki 72
- JOHN TORODE I JEGO METAMORFOZY. Elegancka zapiekanka 78
- EMMA W OBLICZU WYZWANIA. Deser, który docenia wybredni 80
- WARTO PRZECZYTAĆ. Naukowo o modach kulinarnych 83
-
Podróże
- JEDZ JAK LOKALSI – OXFORD 90
- PORTUGALIA MAŁO ZNANA. Te miejsca musisz odwiedzić! 92
- STREET FOOD TRAFIONY W 10. Boczek z salsa arbuzowa 94
- MEKSYKAŃSKI BRISTOL 96
- WYPRAWA W KRAINĘ KREATYWNOŚCI 97
-
Co numer
- SZKOŁA GOTOWANIA. Podpowiedzi, rady i triki mistrzów 100
- WASZE PRZEPISY. Małże po tajsku 104
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.