Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 9/2018

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne (pdf)
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Wrzesień nastraja nostalgicznie. Dlatego skorzystajcie z naszego poradnika, który pomaga gładko wejść w powakacyjne tryby (s. 41). To genialna oszczędność czasu! Z kolei dla tych, którzy bez względu na porę roku, czują niedosyt inspiracji, polecamy materiał o kuchniach świata (s. 49). Dzięki przyprawom przeniesiecie się na Mauritius, do Ghany czy na Sri Lankę.

 

W tym wydaniu zwracamy Wam też uwagę na problem marnowania żywności (s. 19). Zacznij od małych kroczków: w sklepie zamiast kiści bananów wybieraj pojedyncze owoce, a w domu dbaj o odpowiednie rozmieszczenie zawartości lodówki. Jeżeli za jakiś czas najdzie Cię pourlopowy blues, przygotuj którąś z naszych propozycji dań na pocieszenie (s. 24). A jeśli przesadzisz z pocieszaniem, koniecznie przeczytaj nasz tekst o daniach, które gwarantują uczucie sytości na długo (s. 62). W końcu na figurę pt. „wakacje 2019” zaczynamy pracować już teraz.

 

Smacznego babiego lata!
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • NIE PRZEGAP! Najmodniejsze miejsca, najciekawsze premiery, najsmaczniejsze porady, najgorętsze trendy 9
  • W tym miesiącu
    • MAPA SMAKÓW. Michel Moran w kolejnym fascynującym odcinku podróży po Wietnamie 20
    • SEZON NA BABIE LATO. Aromatyczne, krzepiące dania na powakacyjna chandre 24
    • KOLACJE DLA ZABIEGANYCH. Błyskawiczne, dla wegetarian, dla singli, bajecznie proste 32
    • LEGENDA GF PROPONUJE. Czosnkowy kurczak z efektowna, chrupiąca skórka 38
    • SZPINAK DLA OPORNYCH. Potrawy, które pomogą zatrzeć mało apetyczne wspomnienia z dzieciństwa 40
    • GRUNT TO DOBRA ORGANIZACJA! Podpowiadamy, jak ułatwić sobie życie w zapracowanym tygodniu 41
    • ŚWIAT TO ZA MAŁO. Curry w roli głównej 49
    • SPECJALISTKA RADZI. Dowiedz się, jak dobierać wina do pikantnych potraw 59
  • Zdrowo na co dzień
    • KOLACJA W MISECZCE. Orientalny jednogarnkowiec 61
    • PRZYGOTUJ Z WYPRZEDZENIEM. Naucz się walczyć z podjadaniem 62
    • WEGAŃSKIE PRZYSMAKI. Lekkie makarony w nowych odsłonach 64
  • Na weekend
    • WYBORNE SŁODKOŚCI. W sam raz na wystawne przyjecie 67
    • MASŁO ORZECHOWE RZĄDZI! Nie tylko na kanapki 72
    • JOHN TORODE I JEGO METAMORFOZY. Elegancka zapiekanka 78
    • EMMA W OBLICZU WYZWANIA. Deser, który docenia wybredni 80
    • WARTO PRZECZYTAĆ. Naukowo o modach kulinarnych 83
  • Podróże
    • JEDZ JAK LOKALSI – OXFORD 90
    • PORTUGALIA MAŁO ZNANA. Te miejsca musisz odwiedzić! 92
    • STREET FOOD TRAFIONY W 10. Boczek z salsa arbuzowa 94
    • MEKSYKAŃSKI BRISTOL 96
    • WYPRAWA W KRAINĘ KREATYWNOŚCI 97
  • Co numer
    • SZKOŁA GOTOWANIA. Podpowiedzi, rady i triki mistrzów 100
    • WASZE PRZEPISY. Małże po tajsku 104

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ Kup teraz
Dodaj do koszyka
Wydanie elektroniczne
8,00 zł

Pozostałe wydania

Archiwum
Zdrowie i Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
k
p
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę