Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
W lipcowo-sierpniowym numerze nie mogło zabraknąć tematów piknikowych. Na stronach 46, 56 i 78 znajdziecie mnóstwo inspiracji, jak miło i smacznie spędzić czas pod chmurką. Mistrzom słodkich wypieków podrzucamy w tym wydaniu dziesiątki propozycji na torty i ciasta (s. 66, 93, 104). To doskonały pomysł na prezent, gdy wybierasz się do znajomych na garden party.
A jeśli niedługo stajesz na ślubnym kobiercu, skorzystaj z naszych podpowiedzi (s. 73-75) i upiecz ślubny tort samodzielnie. Wydasz niewiele, a efekt "wow" gwarantowany! Z kolei podróżnikom gorąco polecamy (kulinarną, a jakże!) wyprawę do Nowego Jorku (s. 86) i na Islandię (s. 90). Smakowite wrażenia macie jak w banku, a rady dla rodzin z dziećmi są w gratisie! Daj się również zaskoczyć smakiem ryby w palilotach (s. 76), ragoût z kurczaka i chorizo (s. 62) i pikantnymi burgerami z krewetek (s. 58).
I niech całe lato będzie dla Ciebie pysznym kulinarnym zaskoczeniem!
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- WARTO RZUCIC OKIEM. Rynkowe nowości, kulinarne trendy, inspirujące przepisy. Dobrze jest je wszystkie poznać, by trzymać rękę na kulinarnym pulsie 12
- FESTIWAL DOBREGO SMAKU. Czym zaskoczył w tym roku odwiedzających najstarszy festiwal kulinarny i jakie pyszności okazały się najlepsze? W tym roku przeczytaj, a w następnym koniecznie przekonaj się sam! 22
-
W tym miesiącu
- ODKRYWAMY WIETNAM. Mapa smaków Michela Moran. Ryz, herbata i kawa od kuchni, czyli wszystko o narodowych skarbach Azji południowo-wschodniej 26
- SEZONOWE INSPIRACJE. Letnie plony na twoim stole. Wypróbuj nasze przepisy, a juz nigdy nie będziesz chciał jeść potraw, przygotowanych ze składników dostępnych przez cały rok w supermarketach 30
- PRZECZYTAJ KONIECZNIE. Książka „Trufla. Same dobre rzeczy” to sentymentalna i smakowita podroż po potrawach znanych i lubianych, a do tego w większości łatwych do przyrządzenia 38
-
Zdrowo na co dzień
- TOM I JEGO PRZEPISY. Jeden z naszych ulubionych szefów kuchni, dzieli się swoimi pewniakami (inspirowanymi daniami z pubów) na przyjecie w ogrodzie 40
- LEKKO, ALE TRESCIWIE. Zdrowe dania to nie tylko sałatki. Przekonaj się, jak gotować zdrowo i konkretnie 51
- NAPÓJ BOGÓW. To nieprawda, ze do grillowanych dan nie powinno się podawać win. Trzeba tylko wiedzieć, które pasują 56
- KRÓTKA PIŁKA. Co ugotować w środku tygodnia, gdy masz mało czasu? Sprawdź! 57
-
Inspiracje
- NA SŁODKO. Niezawodne receptury na deserowe śliczności 66
- JAK Z CUKIERNI. Banalnie łatwy, ślubny tort 73
- RYBA W PAPILOTACH 76
- PIKNIK RAZ JESZCZE 78
- EMMA O DANIACH DZIECINSTWA 84
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.