Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2018

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Czy znacie najmodniejsze danie sezonu? To oczywiście tacos! Dlatego w kwietniowym GoodFood nie brakuje przepisów na oryginalne meksykańskie kąski (s. 20). W tym numerze zamieściliśmy także porady szefa kuchni BBC jak prawidłowo piec dania. Jeśli chcecie, by Wasze pieczenie zawsze były soczyste, przeczytajcie koniecznie! (s. 46).

 

Wraz ze zbliżającą się wiosną wielu z nas szuka diety, która pomoże zadbać o sylwetkę. Wysokobiałkowe śniadanie autorstwa guru fitnessu (s. 41), tadżin w wersji wegańskiej (s. 42) oraz dania z indyka (s. 51), to tylko niektóre z proponowanych przez nas potraw, które włączone do codziennego menu pomagają pozbyć się pozimowych zapasów energii :) Zaś tym, którzy nie muszą dbać o linię, polecamy dania z makaronem (s. 52) - aż kilkanaście receptur na aromatyczną włoską pastę - oraz przepisy na zabawne wiosenne słodkości (s. 62).

 

Z kolei smakoszom, którzy pragną gruntownie przygotować się na Warszawski Festiwal Piwa, polecamy przepisy z tym niecodziennym składnikiem (s. 36). Ilu z Was wie, że genialnie podkręca on smak czekoladowych deserów? A jeśli nie zdążyliście zrobić zapasów na święta, skorzystajcie z naszego błyskawicznego menu (s. 93). Dzięki nam poświęcicie minimum czasu na gotowanie, a maksimum na przyjemność degustacji i bycia z bliskimi.

 

Wesołych Świąt Wam życzymy!
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Prześledź kulinarne trendy wydawnicze, naucz się urządzać przyjęcia na balkonie, upiecz pyszne bułeczki z krzyżykiem, zrób pikantną granolę oraz przekąski w tempurze, które są teraz hitem 9
    • TAK SIĘ GOTUJE W EL PASTOR Tacos to jedna z najmodnieszych przekąsek. Poznaj meksykański dekoder smaku i sprawdzone przepisy, będące kwintesencją meksykańskiej kuchni 20
  • W tym miesiącu
    • WIOSENNE BOGACTWO Krab z chili po singapursku, jednogarnkowa zapiekanka z kurczakiem, smardzami i szparagami, pappardelle z masełkiem szczawiowym i orzeszkami pinii i wiele innych 26
    • TAJEMNICZY SKŁADNIK Kojarzy się z wytrawnymi daniami, ale niewielu z nas dodawało go do deserów. Przekonujemy, że najwyższy czas zacząć! 36
  • Zdrowo na co dzień
    • WYSOKOBIAŁKOWE ŚNIADANIE WICKSA Guru fitnessu przygotowuje smażone danie, po którym nie musisz mieć wyrzutów sumienia 40
    • WEGAŃSKI TADŻIN Niomi Smart – blogerka kulinarna, która bije rekordy popularności – przekonuje, że wegańskie znaczy nie tylko zdrowe, ale i pyszne 42
    • MISSION IMPOSSIBLE Prosty lunch z łososiem, cytryną i kaparami dostarczy ci kwasów omega-3 i dwie z pięciu porcji warzyw i owoców. Nie przytyjesz po nim ani grama choć jest bardzo sycący 44
    • TECHNIKI TOMA Szef kuchni stacji BBC uczy nas, jak piec, by potrawy były soczyste i miały mnóstwo smaku 46
    • SZYBKA REAKCJA NA GŁÓD Pieczony indyk, jakiego nie znałeś 51
    • BOHATER DOMOWEJ SPIŻARNI Makaron w kilkunastu odsłonach 52
    • SMAKOŁYKI Z PRZYMRUŻENIEM OKA Kreatywne pomysły na desery dla dzieci 62
  • Historie od kuchni
    • LOKALNY BOHATER Hala targowa, która wspiera rolników i producentów lokalnych przysmaków 68
    • MOJE ŻYCIE NA TALERZU Gary Barlow o potrawach swojego dzieciństwa 70
    • SZEFOWE KUCHNI NA MEDAL ODPOWIEDZIALNE ZAKUPY Wszystko, co warto wiedzieć o FairtradeBruschetta 72
  • Inspiracje
    • ZRÓB TO Z JAJEM! Pomysłów na dania z jednym z najpopularniejszych składników nigdy za wiele 82
    • WŁOSKIE DOLCE VITA Znakomite desery rodem z Italii z pewnością pomagają osłodzić egzystencję 89
    • PROŚCIEJ SIĘ NIE DA Wielkanoc last minute. Łatwe menu dla 6 osób Co numer 93
    • SZKOŁA GOTOWANIA Nawet jeśli gotujesz nie od dziś, możesz znaleźć tu coś dla siebie. Kuchenne triki, ciekawostki, smaczki 97
    • PRZEPISY NASZYCH CZYTELNIKÓW Pakory dopracowane do perfekcji 104
    • JUŻ ZA MIESIĄC Maj będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli zainspirujesz się naszymi przepisami. Będzie sezonowo, smacznie i, rzecz jasna, zdrowo! 106

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę