Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie początku roku bez postanowień, mamy 13 stron pod tytułem „Zdrowy plan 2018” (s. 39). Chcesz zrzucić trochę kilogramów, ograniczyć spożycie cukru, a może wzmocnić odporność? Nasz program żywieniowy zawiera ciekawe przepisy oraz eksperckie porady, które zwiększą ich skuteczność. A jeśli jesteś zadowolony ze swojej wagi, dzięki naszemu menu wzbogacisz jadłospis o zdrowe dodatki do głównych posiłków oraz przekąski. Cudowny bonus: przestaniesz cierpieć z powodu zimnych dłoni i stóp!
W tym numerze przedstawiamy też przepis Emmy Freud na sześciodaniową kolację, która składa się niemal wyłącznie z kalafiora (s. 78). Ale i my nie trzymamy się sztywno reguł... Majonez? Proszę bardzo, ale której z 12 przygotowanych przez nas wersji potrzebujesz (s. 102)? Sushi? Naturalnie, jednak koniecznie à la burrito, np. w plackach do tortilli (s. 9). Duszone rzepy? Czemu nie - tylko w sosie pomarańczowym (s. 98)!
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.