Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Zwykle, żeby przyrządzić wszystkie świąteczne potrawy, musieliście brać kilka dni urlopu? Mieliśmy ten sam problem, dlatego przygotowaliśmy przepisy na rodzinne przyjecie bez wysiłku (s. 32). A gdy po świętach najdą was wyrzuty sumienia („Po co ja tyle jadłam?!”), sprawdźcie propozycje naszego guru fitnessu na lekki posiłek, który usatysfakcjonuje ciało i dusze, a na dodatek pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówce (s. 63).
Są tacy, którzy lobia pichcić wytrawne smakołyki, ale do pieczenia ciast maja dwie lewe ręce. Z nami wam się uda! Wystarczy, ze wykorzystacie nasz przepis na najłatwiejszy na świecie keks (s. 66). Dobierzcie do niego prosta polewę: czekoladowa, cytrynowy lukier albo zwyczajnie posypcie go cukrem pudrem. Lub wilgotna polewę udekorujcie kolorowa posypka - uzyskacie efektowny finish, który zachwyci małych i dużych.
Bo w święta nie chodzi wcale o to, by gotować do upadłego, ale by cieszyć się, że wciąż jesteśmy razem, blisko!
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
-
Trendy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić modne frytki z halloumi, wypróbuj fenomenalne dodatki do ostryg, sprawdź, jak imprezować w dobrym stylu, prześledź nowości rynkowe 9
- WYWIAD NUMERU. Daria Ładocha w inspirującej rozmowie o swojej pasji, rodzinie i planach na przyszłość 19
- IMPREZOWY PRZEWODNIK. Które dania przyrządzić z wyprzedzeniem? Jak gotować, żeby się nie napracować? Jakie potrawy są imprezowym pewniakiem? I wiele więcej! 26
-
W tym miesiącu
- ŚWIĄTECZNE PRZYJĘCIE. Uroczyste, smakowite menu, do przygotowania którego nie trzeba brać kilku dni urlopu 32
- GWIAZDA NA SALONACH. Jedna z najbardziej wszechstronnych i najchętniej kupowanych ryb w kilku niebanalnych odsłonach 40
- TOM KERRIDGE ZAPRASZA. Gdy skończyły ci się pomysły na wyrafinowaną kartę dań, sięgnij po sprawdzone przepisy szefa kuchni stacji BBC 44
- MODNE PRZEKĄSKI. Gardzisz tradycyjnym szwedzkim stołem z podmokłymi kanapkami i nudnym garni? Zdaj się na kreatywną Gizzi Erskine 52
-
Zdrowo na co dzień
- NIE TYLKO NA ŚNIADANIE. Zabawne, na ostro, z lawiną dodatków... Nieważne, jakie naleśniki lubiłeś – od teraz pokochasz je wszystkie! 57
- ZADBAJ O FORMĘ... MIMOCHODEM. Guru fitnessu zdradza ci swój light przepis, który pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówceHistorie od kuchni 63
- PODZIEL SIĘ PRZEPISEM. Do pieczenia ciast masz dwie lewe ręce? Zrób z nami najprostszy na świecie keks 66
- KUCHNIA KAUKAZU. Oryginalne smaki Gruzji i innych krajów regionu przyrządzone z sercem przez Olię Hercules 67
- MEL C POLECA. Piosenkarka szczerze o potrawach swojego dzieciństwa i problemach okresu dorastania 74
- PRZEPIS Z OKŁADKI. Elegancki brytyjski klasyk w nowej, „pasztecikowej” odsłonie, w wykonaniu sędziego kultowego programu MasterChef 76
-
Inspiracje
- GOTOWANIE DLA DZIECI. Rwana wieprzowina, chili w wersji wege, groszkowe guacamole, czyli niezobowiązujące przyjęcie (nie tylko) dla najmłodszych 79
- UPIECZEMY DZIŚ BAŁWANA? Z poważną miną zaproś do przygotowania wykwintnego tortu każdego, kto jest pod ręką, a nikt się nie domyśli, że masz w zanadrzu zabawną niespodziankę 86
- NIC NIE MOŻE SIĘ ZMARNOWAĆ! Mamy dla ciebie mnóstwo pomysłów na dania do przygotowania między świętami a sylwestrem 88
- SZKOŁA GOTOWANIA. Jak elegancko zachować się na przyjęciu, ile dań przygotować na różnej wielkości imprezy, sekret idealnego ciasta – jednym słowem, kuchenne triki, ciekawostki, smaczki 97
- PODWÓJNA PRZYJEMNOŚĆ. Szakszuka po brytyjsku 104
- ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH. Pomożemy ci pysznie i niebanalnie wkroczyć w nowy rok 105
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
