Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 7-8/2017

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Przyznajcie szczerze, ile razy przeszła Wam koło nosa okazja do zaproszenia przyjaciół (gdy jakimś cudem udało się zgrać napięte terminarze), bo trzeba by posprzątać, zrobić duże zakupy, wyszykować się? Pewnie jakiś milion razy. Dlatego w tym wydaniu zebraliśmy mnóstwo przepisów na dania, którymi można podzielić się z przyjaciółmi (s. 9, 62, 88, 106). Gdy pogoda dopisuje nie szukajcie pretekstów, by zrezygnować ze spotkania, szukajcie pretekstu, żeby się spotykać! Lato nie lubi wytwornych manier i stania na baczność. Lato kocha jedzenie rękoma, oblizywanie palców, ubrudzone obrusy i proste, sezonowe składniki. Buraki, cukinia, truskawki i porzeczki – z naszą pomocą wyczarujesz z nich dania godne mistrza (s. 32). Przygotowaliśmy też coś dla bardziej wybrednych. Wyszukane menu zainspirowane smakami Australii i Pacyfiku (s. 99) zadowoli najbardziej kapryśne podniebienia. A dla tych, którzy nie wyobrażają sobie zakończenia posiłku bez słodkiego co nieco, mamy m.in. nieprzyzwoicie pyszne połączenie ponczu z ptysiami (s. 112) oraz nieoczywiste słodkości – np. tort z musem matcha (s. 82). Tego lata niech będzie nieidealnie, może czasem przyrządzone „na szybko”, ale smacznie i tak zwyczajnie, po prostu miło.

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić pachnący szałwią piknikowy chleb z figami, prześledź nowości rynkowe i wypróbuj niedrogie danie dla barrrdzo głodnych 9
    • TRENDY OD KUCHNI Zdradzamy kulisy powstawania kulinarnych hitów 18
    • PRZEPIS Z OKŁADKI Lubisz faszerowane warzywa? Zaskocz swoje kubki smakowe, zapiekając słodkie ziemniaki ze szpinakiem, jogurtem z tahini oraz ziarnami granatu 23
  • W tym miesiącu
    • KULINARNE ODKRYCIE Karczoch - warzywo, które wygląda niczym zaczarowany kwiat i smakuje jak żadne inne! 24
    • SŁODKI, LECZ ZDROWY DODATEK Dżem z agrestu z subtelnym rumiankowym twistem 30
    • ZWYCZAJNE SKŁADNIKI, WYBORNY SMAK Buraki, cukinia, truskawki i porzeczki w nowych odsłonach 32
    • ZAWSZE W DOBRYM SMAKU Relacja z 14. edycji Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi. Festiwalowe ciekawostki i zwycięskie restauracje 39
  • Dodatek na lato
    • NAJMODNIEJSZE PRZEPISY SEZONU Dowiedz się, co jest en vogue 42
  • Zdrowo na co dzień
    • NA START Najważniejszy posiłek dnia w czterech pysznych wariantach 51
    • TREŚCIWIE Tradycyjna pieczeń wołowa przyrządzona w punkt. Plus bajeczne pomysły na wykorzystanie resztek 56
    • NA SZYBKO Uważana za najzdrowszą na świecie i jednocześnie lubiana przez wszystkich – kuchnia śródziemnomorska w wersji błyskawicznej 62
    • POSTAW NA ZBOŻA 66
    • LŻEJ I PROŚCIEJ Azjatycka sałatka z krewetkami i komosą ryżową 67
  • Historie od kuchni
    • DROGA DO SUKCESU Polski piekarz, którego o otworzenie sieci piekarń poprosiła firma katarskiej rodziny królewskiej 68
    • SZKOCKI TRIUMF Rodzinny biznes wbrew wszelkim trudnościom 70
    • JEŚĆ JAK KOWBOJ Nasza felietonistka relacjonuje swój pobyt na kalifornijskim ranczu 72
  • Inspiracje
    • WSZYSTKIE SMAKI SŁOŃCA Trzy dania w wakacyjnym klimacie 74
    • MASTERCHEF PREZENTUJE 79
    • SUSHI NA LUNCH Z wędzoną makrelą - zrób je sam 81
    • NIEOCZYWISTE SŁODKOŚCI 82
    • ZRÓB TO PROŚCIEJ! Potrawy, które przygotujesz bez potrzeby spędzania połowy dnia w kuchni 88
    • STÓŁ SZEFA KUCHNI Wyszukane menu zainspirowane smakami Australii i Pacyfiku 99
    • PIERÓG DLA WSZYSTKICH Jedno danie, a aż 10 porcji! 106
  • Co numer
    • SZKOŁA GOTOWANIA Kuchenne triki, ciekawostki, smaczki 108
    • 2 W 1 Nieprzyzwoicie pyszne połączenie ponczu z ptysiami 112

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę