Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2017

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne (pdf)
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Moda na domowe, nieskomplikowane wypieki wraca, więc w tym numerze z przyjemnością prezentujemy pomysły na słodkości retro (s. 76), idealne na spotkanie w kobiecym gronie, przy kubku herbaty lub filiżance kawy. Te przepisy warto mieć pod ręką. Może sięgną po nie w przyszłości nasze dzieci? Zachęcajmy je do gotowania od najmłodszych lat. Największą radość sprawi im dekorowanie, np. słodkiego kurczaczka (s. 42), ale samodzielnie zrobiony obiad - kurczak i spaghetti z sosem pomidorowym (s. 70) - to też nie lada powód do dumy.

 

Własnoręcznie przygotowany wypiek potrafi więcej powiedzieć niż słowa czy bukiet, proponujemy więc uhonorowanie bliskich nam osób ciastami i ciasteczkami (s. 102) zainspirowanymi kwiatami - naprawdę robią wrażenie! Będą też idealnym zwieńczeniem wielkanocnej uczty, na którą zapraszamy od s. 26. A jeśli chcesz oszołomić znajomych, zaproś ich na skosztowanie malezyjskich specjałów (s. 97). Specjalnie stworzone dla Good Food receptury przenoszą w inny świat, ale ich autorka zadbała, by dania były nietrudne w przygotowaniu.

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić popping i przygotuj sałatkę z ekspandowanymi zbożami, zobacz nowe produkty na rynku, zainspiruj się książkami kucharskimi oraz poznaj ciekawostki żywieniowe 9
    • W PIĘCIU SMAKACH Oryginalne pomysły na tosty 11
    • MODNY DRINK Piña colada w nowej odsłonie 13
  • W tym miesiącu
    • ZIELONA BOMBA Nasyć się smakiem i urodą awokado, dodając je do sałatek, przekąsek i deserów. Rozgniecione, zmiksowane, a nawet grillowane 18
    • PRAWDZIWA UCZTA WEDŁUG JOHNA TORODE’A 26
    • LENIWY BRUNCH NA SŁODKO 34
    • PAELLA, CZYLI JEDNOGARNKOWA KOLACJA NA PONIEDZIAŁEK 36
    • RYBA Z FRYTKAMI PO AZJATYCKU – POCZĘSTUJ PRZYJACIÓŁ 38
    • DODATKI W WERSJI SLOW 40
    • MALI CUKIERNICY PIEKĄ NA ŚWIĘTA 42
    • CYTRYNOWO-MARCEPANOWE BUŁECZKI Z KRZYŻYKIEM 46
    • WIOSENNY OBIAD Rosie serwuje pieczoną wieprzowinę, ziemniaki w stylu Hasselback i deserki z amaretti 48
  • Zdrowo na co dzień
    • AKCJA REGENERACJA Węglowodany i białko – wzmocnij się po treningu 53
    • TACOS Z KURCZAKIEM Odchudzone przez Angelę uzależniają równie mocno jak meksykański oryginał 54
    • 10 PRZEKĄSEK Podjadaj bez wyrzutów sumienia, bo każda z nich ma mniej niż 150 kalorii 56
    • ZDROWE I SZYBKIE Posiłki, które dodadzą Ci sił w pracowite dni 58
    • NIEZŁA SZTUKA Nowe pomysły na ryby 62
  • Historie od kuchni
    • ZIELONI KUCHARZE Poznaj szefów kuchni, którzy postawili na ekologię 64
  • GF Inspiruje
    • UGOTUJ Z DZIEĆMI Kąski z kurczaka i spaghetti z sosem pomidorowym 70
    • MUSZLE I MUSZELKI Barney zaprasza na sercówki, małże i omułki 72
    • SŁODKIE DO HERBATY 6 ciast i ciasteczek retro – nostalgiczne babcine receptury 76
    • CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo mamy dania z sezonowymi warzywami 86
    • Z MYŚLĄ O JUTRZE Ciasto czekoladowo-sezamowe, pikantna potrawka i quiche – zrób je w weekend, a będą jak znalazł w zabiegane dni 92
  • Podróże
    • MALEZJA NA TALERZU Zwyciężczyni MasterChef zabiera nas w smakowicie egzotyczną podróż 97
    • KLUB CIAST Inspirowane kwiatami ciasta znaczą więcej niż świeży bukiet 102
    • WYPATRZONE NA BLOGU Magdalena Reszela prezentuje Tort makowo-cytrynowy z lemon curd 108

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ Kup teraz
Dodaj do koszyka
Wydanie elektroniczne
8,00 zł

Pozostałe wydania

Archiwum
Zdrowie i Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
k
p
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę