Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Dorzućcie do garnków trochę wiosny! Z takim przesłaniem, oddajemy w Wasze ręce kolejny numer magazynu.
Wiosną chcemy się odnowić, odświeżyć, lepiej się poczuć i zrzucić kilka nadmiarowych kilogramów. „Good Food” idzie dokładnie w ślad za tym, znanym nam wszystkim, wiosennym trendem. Proponujemy przepisy pełne warzyw, głównie nowalijek, których przybywa z każdym dniem. Szykujcie duży garnek, wok, patelnie, porządne naczynie do zapiekania. Będziecie komponować potrawy z sezonowych składników, pełne witamin, bajecznie kolorowe. Polecamy znakomite dania jednogarnkowe, potrawy stir-fry, wytrawne wypieki i omlety, napełnione smakowitymi farszami, lekkie obiady i kolacje - czyli smakowitości, w których składzie znajdziecie przede wszystkim warzywa.
Wiosna zobowiązuje! Nawet nasze desery są w tym numerze skromniejsze, mniej kaloryczne. Na pewno warto wypróbować przepisy na ciasta i ciasteczka, które zawsze się udają. Jeśli mówimy o lżejszej i zdrowszej kuchni, to myślimy - może rybka… My proponujemy ryby i owoce morza w wersji na ostro. Sami spróbujcie, jakie są smaczne.
W numerze znajdziecie też proste potrawy z jagnięciny. Trwa na nią sezon, a sprawdzone przepisy, będziecie mogli wykorzystać na Wielkanoc. Jeśli spodziewacie się tłumu gości – zabierzcie ich w kulinarną podróż do Meksyku - tradycyjne dania meksykańskie zaspokoją największy głód. Mamy też kilka pomysłów na domową ucztę, w piątkowy wieczór. Polecam marcowy numer, życząc Wam zdrowej, smacznej wiosny!
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
